28 / 07 / 2024

ilk ev alımında devlet desteği

ilk ev alımında devlet desteği

Hükümet, bugüne kadar görülmemiş bir devlet desteğine imza atıyor. Meclis'e gönderilen torba teklife göre; devlet, herkese evlenirken 5 bin liraya, ilk evini alırken 15 bin liraya varan destek sağlayacak..

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Engelli aracı alımında yeni düzenleme! 5 yıl satamama şartı 10 yıla mı çıkartılıyor?

Yeni vergi paketinde engellilere ÖTV'siz araç alma hakkıyla ilgili bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV'siz araç alımında yeni düzenlemeleri duyurdu.

Engelli raporu nasıl alınır 2024? Engellilerin araç alımında yeni düzenleme detayları 2024!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddia edilirken söz konusu düzenleme ile ilgili detaylar da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte engellilerin araç alımı ile ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı” oluyor, ev alırken neden bu sorulmuyor?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli konusu günlük hayatta çoğu zaman evin mutfak, banyo ve aksesuarları olarak algılanıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan bir deprem ülkesi olduğumuzu hatırlarak, ev alırken sorulması gereken asıl konuları sıraladı.

Arazi alımından kimler mağdur olacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından arsa ve arazi yatırımcılarına seslenerek,  arazi alımında kimlerin mağdur olacağını 5 maddede açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

DSİ KPSS’siz personel alımına başladığını duyurdu!

Devlet Su İşleri’nde çalışmak isteyenler için personel alımı için haber geldi. DSİ'nin, yayımladığı personel alımında en az ilkokul en fazla lise mezunları arasından personel alımı gerçekleştirileceği kaydedildi. Personel alımında detaylar belli oldu, işte ayrıntılar...

ilk ev alımında devlet desteği Haberi

ilk ev alımında devlet desteği

Hükümet, bugüne kadar görülmemiş bir devlet desteğine imza atıyor. Meclis'e gönderilen torba teklife göre; devlet, herkese evlenirken 5 bin liraya, ilk evini alırken 15 bin liraya varan destek sağlayacak, çocuklarının da ilk altınını verecek. 3 çocuğu olan bin 300 lira yardım alacak. Böylece her aileye 21 bin 300 liraya varan desteğin yolu açılmış olacak. Üstelik çeyiz ve ev katkılarında Bakanlar Kurulu azami tutarı 3 katına kadar artırma yetkisini kullanırsa, destek 61 bin 300 liraya kadar çıkabilecek. Müjdeler torba teklifte şöyle yer alıyor: 


GURBETÇİYE DE VAR 

Çeyiz hesabı açılıyor: Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı programı başlatılıyor. 27 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin (gurbetçiler) bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı...