03 / 05 / 2024

ilk milli sondaj gemisi fatih

ilk milli sondaj gemisi fatih

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD'de enerji firmalarından yine düşüş açıklaması geldi. Enerji firmaları, 2020’nin yaz aylarından bu yana ilk defa 9 hafta üst üste sondaj kule sayılarını azalttıklarını ifade etti.

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı! 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı. 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları...

Milli Emlak 18 bin 850 TL'ye konut ve ticari alan imarlı arsa satacak! Yeni yılın ilk fırsatını kaçırmayın!

Yatırımcıların merakla beklediği Ocak 2023 ihale ilanlarını resmi web sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 18 bin 850 TL'ye konut ve ticari alan imarlı arsa satacak.

Yerli otomobil Togg Ankara'da ilk kez görücüye çıktı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan Togg, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim değişikliği Zirvesi'nde ilk kez görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin milli arabası TOGG yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, yeni yüzünü ilk kez gösterdi. TOGG'un üretim bandından inmeden önce karlı ve soğuk hava koşullarında yapılan testlerinden paylaşılan videoda araçla ilgili yeni detaylar dikkat çekti.

ilk milli sondaj gemisi fatih Haberi

ilk milli sondaj gemisi fatih

Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Bu rakam, Türkiye'nin yıllık tutarı yaklaşık 12 milyar dolar seviyesine gerileyen doğal gaz ithalatını ciddi miktarda önleyebilecek seviyede bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "müjde" olarak açıkladığı Fatih sondaj gemisinin Türkiye tarihindeki en büyük doğal gaz keşfi, ülkenin son dönemde denizlerde yoğun bir şekilde yürüttüğü sismik arama ve sondaj faaliyetlerinin ilk somut meyvesi oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin Karadeniz'deki münhasır ekonomik bölgesinde, yaklaşık 170 kilometre açıkta gerçekleştirdiği ve ülkenin doğal gaz ithalatının önemli bir kısmını karşılayabilecek bu keşif, bundan sonra denizlerde yürütülecek arama ve üretim faaliyetleri açısından yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Türkiye'nin bu keşfinin uluslararası şirketlerin Karadeniz'e olan...