02 / 05 / 2024

imar adaları

imar adaları

Günümüzde gayrimenkule ilişkin en sık karşılaştığımız sözleşmelerden bir tanesi de kat karşılığı inşaat sözleşmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Ege adalarında imar savaşı başladı! Villa inşaatları durmuyor!

Türk turistler tarafından merakla beklenen vizesiz ziyaret uygulamasına sayılı günler kala, Ege'nin gözde adalarında ise imar savaşı başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

İstanbul Adalar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Marmara Denizi Ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi, İstanbul İli, Adalar 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bahçelievler 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Bahçelievler ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 1249, 1250, 1251 nolu imar adaları ve muhtelif parseller ile çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Kartal Yakacık 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Kartal Yakacık 9035 ada, 5, 6, 7, 8 parseller, 12015 ada, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 parseller, 12016 ada, 2, 3, 4, 5 parseller ve 12029 ada, 8, 9, 10, 11, 12, 13 parseller ile söz konusu adalar arası yol alanı kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sancaktepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Hilal - Akpınar - Emek - Fatih - Yenidoğan - Mevlana - Yunus Emre - Osmangazi - Mahallerine ilişkin Muhtelif adalar ve Muhtelif parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Erdem Gül: Adalar'ı yeniden imar edeceğim!

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, yeni dönemde hayata geçirmeyi projelerini açıkladı. Gül, Adalar için yeniden bir imar planı yapacaklarını söyledi.

Sakarya Arifiye'nin imar adalarında yapılaşma başladı!

Sakarya Arifiyeli Muhtarlar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, 3194 Sayılı İmar Kanununun 18’nci maddesi uygulaması sonucunda oluşan planlı imar adalarında büyük bir yapılaşma başladığını söyledi.

Adalar İmar Barışı Şubesi bugün hizmet vermeyecek!

Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Adalar İmar Barışı Şubesi'nin bugün (9 Temmuz 2018 Pazartesi günü) hizmet vermeyeceğini duyurdu..

imar adaları Haberi

imar adaları

Günümüzde gayrimenkule ilişkin en sık karşılaştığımız sözleşmelerden bir tanesi de kat karşılığı inşaat sözleşmesidir. Esasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi ya da hasılat paylaşım sözleşmesi tamamen arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Özellikle İstanbul da ve diğer gelişmiş şehirlerde boş arsa bulunmaması ve kentsel dönüşüm sebebiyle sıradan kat malikleri de arsa sahibi pozisyonuna geçmişlerdir. Farkında olmasalar da tüm kentlerin sorumluluğu bu kat malikleri yani yeni arsa sahiplerinin üzerindedir. Şöyle ki;


Çokça karşılaştığımız sıkıntılardan bir tanesi de imar adalarında ya da parsellerde sözleşme yapmış ve bu sözleşmeleri tapuya şerh etmiş birçok müteahhittin bulunmasıdır. Esasında bu bir sektör halini almıştır. Kısaca hikayelendirmek gerekirse; Kendilerini kentsel dönüşüm arazi geliştirici ya da müteahhit olarak tanıtan kimseler; güzel dosyalar hazırlayarak ve çeşitli isimleri referans göstererek arsa sahipleriyle pazarlığa başlarlar....