05 / 05 / 2024

imar planı çalışmaları

imar planı çalışmaları

Geçtiğimiz yıl içinde ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Kırıkkale Revizyon İmar Planı çalışmaları çerçevesinde, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İmar planında çözüme yönelik çalışmalar de

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap arasında imar yolu çalışmaları başladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden Silivri 3. Etap ve Silivri 4. Etap Konutları arasında imar yolu çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Beykoz'da imar sürecinde önemli adım!

Beykoz’da Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan “Sit Derecelendirmesi” Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Yıldırım Şirinevler Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nin kaderini değiştirecek imar planı çalışmaları sürüyor. İmar planı ve uygulaması ile bölgenin sosyal donatıya ve alt yapı hizmetlerine sahip olacak.

Toroslar’da 3’ncü etap imar planı çalışmaları başlayacak!

Mersin Toroslar'da yaklaşık 830 hektar alanda başlatılacak 3’ncü etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı oy birliğiyle onaylandı.

imar planı çalışmaları Haberi

imar planı çalışmaları

Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından toplandı düzenlendi. Toplantıda Revizyon İmar Planı yapımını gerekli kılan, İlk İmar Planımızın sınırlarının içerisinde kalan alanlar için 1986 yılında Meclis kararı ile alman kat artırımı kararı, 1967 yılında yapılan ilk İmar Planımızdan günümüze kadar farklı zaman ve bölgelerde yapılan İmar Planları arasında bütünlüğün sağlanması gibi kararlar alındı. 


ÇÖZÜME YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 


Toplantıda konuşma yapan Korkmaz, " İmar paftalarının güncellenmesi ve

2009 Yerel Seçimleri ile Kırıkkale kentine mahalle olarak bağlanan Aşağımahmutlar ve Çullu İmar Planlarının Kırıkkale Planları ile bütünlüğünün sağlanması gerekçeleri ışığında, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, sortin teşkil eden bu konu başlıklarının çözümüne yönelik çalışmalarını devam ettirecektir' dedi. 


Başkan Korkmaz, "Önümüzdeki günlerde ilimizde faaliyet gösteren Meslek Odaları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının...