19 / 05 / 2024

imar planı esasları

imar planı esasları

Uygulama yapılacak yerde yetkili kurum ya da belediyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda imar planı hazırlanıyor. İmar planının askı süresi kanunlar gereğince bir ay olarak belirleniyor. Peki,imar planı yapma esasları nelerdir?

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.

1/1000 uygulama imar planı nasıl yapılır?

Uygulama imar planı, tasdikli halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak nazım imar planı esaslarına göre çizilen plan olarak biliniyor. Peki, 1/1000 uygulama imar planı nasıl yapılır?

İlave imar planı nedir?

Mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde ne yapılır? İlave imar planı nedir? İlave imar planı nasıl yapılır? İşte, İlave imar planı esasları..

İmar planı ilkeleri nelerdir?

Mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave, değişikliklerin yapılmasına ve incelenmesine, mekânsal planlar ile özel amaçlı plan ve projelere yönelik usul ve esasların yer aldığı yönetmelik gereğince, imar planı ilkeleri nelerdir?

İmar planı nasıl öğrenilir?

Belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan imar planları, imar uygulaması ile ilgili esasları belirliyor. Peki, imar planı nasıl öğrenilir?

Sit alanlarında koruma amaçlı imar planı nedir?

Sit alanlarında, uygulanacak imar planları ile ilgili esaslar, 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte yer alıyor. Peki, sit alanlarında koruma amaçlı imar planı nedir?

İmar planı yapma esasları!

Uygulama yapılacak yerde yetkili kurum ya da belediyeler tarafından yapılan incelemeler sonucunda imar planı hazırlanıyor. İmar planının askı süresi kanunlar gereğince bir ay olarak belirleniyor. Peki,imar planı yapma esasları nelerdir?

Uygulama imar planı nasıl hazırlanır?

Nazım imar planı ilke ve esaslarına uygun olarak yörenin koşulları ve planlama alanının genel özellikleri, yapının kullanım amacı ve ihtiyacını içerisinde barındıran uygulama imar planı nasıl hazırlanır?

1/2500 ölçekli imar planı nedir?

İmar Kanununun 18. maddesi uyarınca yapılacak arazi ve arsa düzenlenmesi ile ilgili esaslar hakkında yönetmelik kapsamında 1/2500 ölçekli imar planlarına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, 1/2500 ölçekli imar planı nedir?

Esenyurt TEM Güneyi’nde emsal kaç olacak? İmar planı askıda!

Esenyurt TEM Güneyi bölgesinde yapılaşma esasları belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin askıya çıkardığı 1/5000 ölçekli imar planına göre; Esenyurt TEM Güneyi’nde emsal kaç olacak? Yapılaşma nasıl gerçekleşecek? İşte cevaplar…

Koruma imar planı yönetmeliği!

Korunması gerekli alanlarda nasıl bir plan yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, 23 Mart 2012 tarihinde 28242 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Koruma amaçlı imar planı yönetmeliği 'nde açıklanıyor...

İmar planı tadilatı nedir, nasıl yapılır?

İmar plan tadilatı nedir? İmar plan tadilatı nasıl yapılır? İmar planı nasıl değiştirilir? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken usul ve esaslar nelerdir? İşte dilekçe örneği ile imar planı tadilatı nedir, nasıl yapılır? sorusunun cevabı...

imar planı esasları Haberi

imar planı esasları

İmar planı yapma esasları!


İmar planı  insan, toplum, çevre münasebetlerinde kişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı, yatırımların yer seçimlerini ve gelişme eğilimlerini yönlendirmeyi ve toprağın korunmayı, kullanma dengesini en rasyonel biçimde belirlemeyi ve yapılacak değişikliklerin esaslar dahilinde yapılmasını amaçlıyor.


İmar planı uygulanacak yerde valilikler,belediyeler ve yetki verilmiş kuruluşlar tarfından incelemeye alınır. Yapılan incelemelerde planlama alanının konumu ile ilgili bilgiler,yönetim yapısı, idari bölünüş, sınırlar,fiziksel yapı ve mevcut arazi kullanımı,çevresel değerler ve koruma alanları,afet verileri, afete maruz alanlar, yerleşmeler ve özellikleri,planlama alanı ile ilgili demografik, sosyal, ekonomik, kültürel, tarihi vb. bilgiler,ulaşım ve enerji dahil teknik altyapı,sektörel yapı,askeri alanlar,mülkiyet yapısı, yerleşmelerle ilgili yerel özellikler, dikkate alınıyor.



İmar planı yapma esasları..

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve...