02 / 05 / 2024

İmar sorunu olan ilçeler

İmar sorunu olan ilçeler

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu: “17 Ağustos’tan sonra yapılan tespitlerde binaların yüzde 78’i ağır hasarlı çıktı. Hâlâ böyle. 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz” dedi.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların, “Vize sorunun nedenleri neler? Vize sorunu ne zamana kadar sürecek?” sorularının sayısı da arttıkça artıyor. İşte detaylar!

Fahiş kira sorunu büyüyor: Yeni düzenlemede kiracı ile kiraya verenin kabullenebileceği bir sınır olmalı! 

İzmir Tüketici Hakem Heyeti üyesi Salih Emrah Ertan, Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25'lik kira sınırı uygulamasının ardından gelecek düzenleme ile ilgili konuştu. Peki fahiş kira sorunu nasıl çözülecek? 

İkinci el araca olan talep patlaması 2023’te de devam edecek!

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli yaptığı açıklamada hem yeni yıl zamlarının etkisi hem de sıfır araçlarda süren tedarik sorunu sebebiyle 2023’ün ilk yarısında ikinci ele olan talep patlamasının devam edeceğini dile getirdi.

Kaçak yapılaşma sorunu bina kimlik sistemiyle çözülecek!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yaptığı açıklamada binalara asılacak olan kimlikler sayesinde, binalar tamamlandıktan sonra da düzenli olarak yapı denetiminden geçirilebileceğini söyledi.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Sinop'ta konut stoku azalıyor!

İmar sorunu ile karşı karşıya olan Sinop'ta birinci el daire stoku tükenmek üzere. İkinci el konut satışlarının artması ile birlikte bölgede ev fiyatları yükselişe geçti.

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

İmar sorunu olan ilçeler Haberi

İmar sorunu olan ilçeler

Bakırköy, yüksek sosyoekonomik seviyesiyle kentin en sorunsuz ilçelerinden biri gibi görünmekle birlikte önemli problemleri var. Örneğin zemin yapısı ve bina stoku açısından belki de şehrin en riskli alanlarından biri. 17 Ağustos depreminde büyük hasar gören binaların sayısı hayli fazla. Ve kentsel dönüşüm de henüz başlamış değil. E tabii bir de Bakırköy deyince son yıllarda akla hemen yeşil alan tartışmaları, protesto gösterileri geliyor. Ataköy’deki yeşil alanların imara açılmaması için yapılan mücadeleler, kriz çıkaran inşaatlar... İçinden çıkılmaz haldeki trafik kaosunu da unutmamak gerek... Uzun lafın kısası Bakırköy’e dair konuşulacak çok şey var. İşte tüm bu konularla ilgili merak edilenleri, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na sordum. Buyrun...

İlk döneminiz, yaklaşık bir yıldır başkanlık koltuğunda oturuyorsunuz. Göreve gelir gelmez neyi eksik gördünüz?

Bakırköy çok özel...