15 / 05 / 2024

İMKON talepleri

İMKON talepleri

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

2020'de cam balkon talepleri yüzde 70 arttı!

2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Bunun sebebi ise, evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planların hayata geçirilmesi oldu.

2020’de cam balkon talepleri rekor kırdı!

2020 yılında cam balkon ve sineklik yaptırma talepleri rekor kırarken şömine ve barbekü yapım taleplerinde yüzde 140’lık artış olduğu gözlemlendi.

Ukrayna'nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma talepleri var!

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Ukrayna’daki temasları sırasında iki ülke arasında savunma sanayiinde iş birliği konuları gündeme gelirken, Ukrayna’nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma yönünde talepleri olduğu öğrenildi.

Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bir an önce çıkartılmalı!

"Türkiye ekonomisine kaldıraç görevi yürüten inşaat sektörüne bugün sahip çıkılmazsa, yarına maliyeti ağır olacak" diye konuşan İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, "İnşaat sektörünün talepleri sektör battıktan sonra mı uygulanacak?" dedi...

Kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 384) ile kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi..

AVM'lerde kur sabitleme talepleri artıyor!

Doların ateşini düşürmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan kampanya sürerken kur sabitleme talepleri de artıyor. Yaygın olmasa da doları 2.80-3.20 arasından, euro ise 3.50'den sabitleyenler var.

Yabancı yatırımcının artan talepleri, sektörü uçurdu!

Yabancı yatırımcının artan talepleri, inşaat sektörünü adeta uçurdu. Artan konut fiyatlarını yeni imar alanlarının olmamasına bağlayan sektörün önde gelen temsilcilerinden Mümin Bostancı, artan maliyetlerin tüketiciye yansıyacağını söyledi.

Katar Türkiye'de tarım arazisi kiralamak istiyor!

Gıda sıkıntısı çeken Katar, Türkiye'de tahıl ve sebze üretimi yapmak istiyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Arazi kiralayıp, yerli firmalarla üretim yapma talepleri var" dedi..

Rant vergisi üçe bölünecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Sekreteri ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Alaattin Çakır, inşaat sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu..

İMKON talepleri Haberi

İMKON talepleri

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti. Tellioğlu, yazılı açıklamasında, sektör adına ortaya koydukları taleplerin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından değerlendirilerek uygun görülmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. İMKON olarak yabancıya mülk satışının ihracat kaleminde sayılarak, sektörün teşviklendirilmesi noktasında Bakan Zeybekci'den talepleri olduğunu bildiren Tellioğlu, şunları kaydetti: 


Haklı talep 

"Yabancılara konut satışının, Türkiye'nin en önemli ihraç kalemlerinden birisini oluşturduğunu belirten Sayın Bakan, İMKON'un müteahhitlerimiz adına dile getirdiği taleplerin son derece haklı olduğunu, talebimizin döviz kazandırıcı gelirler kategorisine alınması kadar doğru bir istek olamayacağını belirtmiştir. Sayın Bakan, sektörün; tanıtım, fuar, tanıtım, yurt dışı ofis giderlerinin desteklendiğini ama aynı zamanda yabancıya mülk satışının, tespit edilebilecek en yüksek oranda ihracat...