19 / 05 / 2024

İMO İl Temsilcisi Sinan Millik

İMO İl Temsilcisi Sinan Millik

İMO İl Temsilcisi B. Sinan Millik, şahsi görüşü olarak inşaat sektörünün daraldığını Afyonkarahisar’da arsa üretimine ihtiyaç duyulduğunu, Türkiye’de için de acilen müteahhitlik yasası çıkarılması gerektiğini açıkladı.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kocaeli'nin titreyen toprağında 486 canlı fay tehlikesi! 70 bin kişi diri fay hattı üzerinde yaşıyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Niyazi Temizkan, Türkiye genelinde 18 il ve 80'den fazla ilçe merkezinin altından 486 aktif fay hattının geçtiğini vurguladı.  İşte, Niyazi Temizkan'ın hayati önem taşıyan açıklamaları...

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Memur Sen açıklama yaptı! Baskılar yüzünden üyelikler iptal ediliyor!

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, sendikada üye sayısının düştüğünü belirtti. Bu düşüşü sendika üzerindeki baskılara bağlayan Memur Sen'in il temsilcisi Kamuran Aşkan gazetecilere açıklama yaptı.

Mahallem Emlak İnşaat Gayrimenkul Aracılık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahallem Emlak İnşaat Gayrimenkul Aracılık Ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Hakkı Tırımoğlu ve Nuray Tırımoğlu tarafından kuruldu.

İmparator Mo Emlak Tekstil Petrolcülük Nakliyat İnşaat Ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmparator Mo Emlak Tekstil Petrolcülük Nakliyat İnşaat Ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  20 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut  Olğaç tarafından kuruldu.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm çıkmazı!

TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak İl Temsilcisi Turhan Demirtaş, Zonguldak’ta ‘kentsel dönüşüm’ adı altında başlatılan yıkımların yanlış olduğunu savundu.

Birikimevim'den 'online birikim temsilcisi' sistemi! 

Birikimevim, online birikim temsilcisi yazılımını devreye sokarak dijital altyapısını da güçlendirdi. Online birikim temsilcisi yazılımı ile işlem hacmini ve Türkiye ekonomisine katma değerini artırmayı planlıyor...

Mimarlardan 'afet riski haritası hazırlayalım' çağrısı!

TMMOB'a bağlı İMO Malatya Temsilcisi Bedir Özten, afetle mücadele için alınması gereken önlemleri açıkladı. Özten, "Afet riski altındaki alanları (deprem, sel, heyelan, çığ, tsunami gibi) belirleyip çevre düzeni planlarımızı ve buna bağlı olarak imar planlarını revize etmeliyiz" dedi...

Nihat Çolak: Sağlıklı yapı envanteri yok!

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki  Marmara depremin 20’inci yıldönümünde açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Nihat Çolak, Edirne’de henüz eski ve sorunlu olabilecek yapıların deprem riski taşıdığına dair bir envanter olmadığını söyledi.

Emlakçılığın tarihi yazılıyor!

Emlakçılıkta hızlı bir gelişim ve değişimin yaşandığını ifade eden TURYAP Halkalı Temsilcisi Kutsal Karan, "“Yeni Nesil” Emlakçılığın kitabı yazılıyor desek, yanlış olmaz sanırım. Ve biz bu dönemi hep birlikte yazmaktayız." dedi...

İMO İl Temsilcisi Sinan Millik Haberi

İMO İl Temsilcisi Sinan Millik

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl Temsilcisi B. Sinan Millik, şahsi görüşü olarak inşaat sektörünün daraldığını Afyonkarahisar’da arsa üretimine ihtiyaç duyulduğunu, Türkiye’de için de acilen müteahhitlik yasası çıkarılması gerektiğini açıkladı. TMMOB İnşat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar Temsilcisi Bayram Sinan Millik il genelinde inşaat sektörünü değerlendirdi.

PİYASADA YAPRAK KIPIRDAMIYOR

Oda Temsilcisi B. Sinan Millik, diğer sektörlerde de hissedildiği şekilde inşaat sektöründe de büyük bir durgunluk yaşandığını söyledi. Piyasada yaprak kımıldamadığını belirten Millik; “2016 yılında Şubat ayı ortasına gelmemize rağmen yapı ruhsatı almak üzere Belediye’ye hiçbir başvuru yok. Piyasa bu anlamda tamamen durgun. Abartısız yaprak dahi kımıldamıyor. Şahsi görüşüm bu durumda piyasada satışta sözkonusu olmadığı yönünde. Çok fazlaca yeni yapı var. Ama satış yok. Bundan dolayı beklemek istemeyen satıcıların fiyat düşürdüklerini duyuyoruz” dedi.

TOKİ İMALATI PİYASAYI...