22 / 05 / 2024

İngiliz ekonomisi gerileme

İngiliz ekonomisi gerileme

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR) İngiliz ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 1,7 seviyesine, gelecek yılın sonunda ise yüzde 1,9 seviyesine gerileyeceği açıkladı.

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Ekim 2022’de yüzde 85,51’e çıktıktan sonra baz etkisiyle düşüşe geçen yıllık enflasyonda gerileme süreci 8 aya ulaştı. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE bazında enflasyon ise mayıs sonundaki yüzde 63,72 düzeyinden, haziranda yüzde 59,95’e geriledi.

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde büyüdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme gösterdi.

Bitcoin'den gerileme! Faiz artışları kripto piyasasını sarstı! 

Fed faizlerinin artışı olmamasına rağmen kripto varlıklar gerilemeye başladı. Bunun nedeni ise Fed faizlerinin yıl içinden aniden artış yapma ihtimali. Bu durumda kripto varlıklarda gerileme görüldü. 

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

ABD ekonomisi, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3 büyüdü!

ABD ekonomisi, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

İngiltere ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyürken, Mart'ta yüzde 0,3 daralma gösterdi.

İngiliz ekonomisi gerileme Haberi

İngiliz ekonomisi gerileme

Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR) İngiliz ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 1,7 seviyesine, gelecek yılın sonunda ise yüzde 1,9 seviyesine gerileyeceği açıkladı.


İngiltere’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (NIESR) İngiliz ekonomisinin yavaşlamaya devam edeceğini açıkladı.


NIESR'den yapılan açıklamada, önümüzdeki birkaç yıl boyunca küresel ekonominin büyüme hızını artırırken İngiliz ekonomisinin büyümesinin ise hız keseceği öngörüsünde bulunuldu.


İngiliz ekonomisinin geçen yıl sonu itibariyle kaydettiği yüzde 2 oranındaki büyümenin, bu yılın sonunda yüzde 1,7, gelecek yılın sonunda ise yüzde 1,9 seviyesine gerileyeceği vurgulandı.


Kuruluşun açıklamasında ayrıca geçen sene İngiltere’de ortalama yüzde 1,2 seviyesinde gerçekleşen enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 3,3 seviyesine yükseleceği, 2018 yılında ise 2,9 seviyesine gerileyeceği belirtildi.


Küresel ekonomik büyümenin ise geçen yılki yüzde 3 seviyesinden bu yıl...