19 / 05 / 2024

İngiliz Zenium türkiye yatırımları

İngiliz Zenium türkiye yatırımları

Rus CROC ' un ardından İngiliz Zenium, Türkiye'de veri merkezi kurma kararı aldı. Koç Holding ' le işbirliği yapan şirket, 200 milyon dolarlıklık yatırım yapacak...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı.

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ekonomisinde büyümeye devam ederken geçen hafta konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İngiliz The Economist'in sonrasında Bloomberg de bir analiz yayımladı. İşte detaylar…

Ekonominin kara kutusu İngiliz araştırma şirketi Türkiye için 2022 ve 2023 dolar tahminini açıkladı! Korkunç senaryo

Londra merkezli İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics Türkiye için 2022 ve 2023 yıllarına yönelik dolar tahminini açıkladı.

Harvey Nichols Türkiye’den çekildi!

Demet Sabancı Çetindoğan’ın sahibi olduğu Demsa Group bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz perakende devi Harvey Nichols, Türkiye’den çekildi...

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

Rus ve İngiliz emekliler konutta Türkiye’yi tercih etti!

Konforlu bir hayat yaşamak isteyen yabancı vatandaşların gayrimenkulde tercihi Türkiye oldu. Son yıllarda özellikle İngiliz ve Rus emekli vatandaşların Türkiye'den konut satın alımları arttı.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmi 20 milyar dolara ulaşacak!

DEİK Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanı Okyay, "İkili temaslarda bulunduğumuz İngiliz yetkililer Türkiye ile ticareti artırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. 2023 yılına kadar ticaret hacmimizin 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Thomas Cook Türkiye’de 3 otel açacak!

İngiliz tatil şirketi Thomas Cook, kendi markasıyla üçü Türkiye'de olmak üzere 20 yeni otel açacak.

Kate Moss evini Türkiye'den döşedi!

İngiliz model Kate Moss, evinin dekorasyonu için Türkiye'yi tercih etti. Bodrum'da detoks kampına giren model İngiltere'deki yeni evi için Türk tasarımcılarından alışveriş yaptı.

İngiliz Zenium türkiye yatırımları Haberi

İngiliz Zenium türkiye yatırımları

Rus CROC'un ardından İngiliz Zenium, Türkiye'de veri merkezi kurma kararı aldı. Koç Holding'le işbirliği yapan şirket, 200 milyon $'lık yatırım yapacak.


Rusya'dan ABD'ye kadar birçok şirketin rotasına giren Türkiye'de yabancı şirketlerin yatırımları hızla artıyor. Son olarak Türkiye'de yatırım yapan yabancılar kervanına Zenium Technology Partners katıldı. Dünyanın en büyük veri merkezi şirketlerinden İngiliz dev, bölgedeki ilk yatırımını Koç Holding'le birlikte yapacak. Koç'un teknoloji şirketi KoçSistem ile ortaklık anlaşması imzalayan Zenium, İstanbul'da Doğu Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu ve Orta Asya'nın en büyük veri merkezini kuracak. 


200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 

İstanbul One Data Center adıyla kurulacak merkez, yaklaşık 200 milyon dolara mal olacak. 3 farklı birimden oluşacak yatırımla, 12 bin metrekarelik alanda hizmet verilecek. Dudullu'da inşa edilecek olan ve yüksek teknolojiyle donatılacak dev veri merkezi,...