17 / 05 / 2024

inşaat devlerinden açıklamalar

inşaat devlerinden açıklamalar

Yılın ilk çeyreğinde, özellikle de mart ayında konut satışları adeta patladı. Üç aylık satış rakamı 300 bini geçti. Piyasadaki talep aynen devam ederse 2015 en çok konut satışının yapıldığı rekor yılı olabilir.

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Renar Turizm Otomotiv İnşaat Rent A Car Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Bayramapaşa'da yapıldı.

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

Gümüş fiyatı 26 dolara koşuyor! Uzmanlardan gelen açıklamalar şok etti...

Gümüş fiyatları son beş gün içerisinde en yüksek seviyelere ulaştı. Gümüşün gramı bugün 12,28 liradan işlem görürken ons fiyatı 26 dolara koşuyor. Gümüş fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için uzmanlardan şok açıklamalar geldi...

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paradıse İnşaat Ve Ağır Makine İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Malık Imran Hassan tarafından kuruldu.

AB'de inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 1,8 azaldı!

Merakla beklenen rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs tedbirlerinin yumuşadığı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 azladı.

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

inşaat devlerinden açıklamalar Haberi

inşaat devlerinden açıklamalar

Türkiye ekonomisinin lokomotifi hiç kuşkusuz inşaat sektörü.  Büyümede itici güç rolünü sürdürüyor. Son 10 yılın parlayan yıldızı konut sektöründe sürekli yeni projeler açıklanıyor. Ekonominin dalgalı olduğu dönemde de iyi olduğu zamanlarda da projeler hiç eksik olmuyor. Zaman zaman sektörde balon olduğu iddiaları gündeme gelse de açıklanan istatistik veriler bu iddiaları boşa çıkarıyor.  Fiyatlar neredeyse hiç gerilemezken, maket üzerinden satılan projeler tamamlandığında yatırımcısına ciddi kar yaptırıyor. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan konut satışları rakamları da sektörün halen dinamik bir yapıda olduğunu gösteriyor.  2014'te toplam 1 milyon 165 bin adet konut satıldı. 2015'in ilk çeyreğinde ise 300 bin konut satışı gerçekleşti. Sadece Mart ayında 116 bin konut satıldı. Bu rakam geçen yılın mart ayına göre yüzde 84'lük bir artışı ifade...