24 / 07 / 2024

inşaat hangi sektörlere iş imkanı sağlıyor

inşaat hangi sektörlere iş imkanı sağlıyor

Yılda yaklaşık 800 bin ile bir milyon yeni konutun kullanıma açılması, sanayi ve hizmet alanlarında binlerce işletmenin eko sisteme dahil olmasına, yüzbinlerce ek istihdam yaratılmasına neden oluyor....

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörü değerlendirmesi: Yeni inşaat teknolojileri sektöre can suyu olacak!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, yeni inşaat teknolojileri ve yenilikçi yapı malzemelerinin sektörü dönüştürerek geleceğin yapılaşma biçimlerini şekillendirdiğine dikkat çekti.

İnşaat sektöründeki kalifiye eleman sorununa 5 maddede çözüm önerisi!

İnşaat ve hazır beton gibi inşaat malzemeleri sektöründe yetişmiş eleman ve işçi bulamama sorunu her geçen gün büyüyor. VEZGA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Raz,  işçi bulma sorununu hafifletecek 5 maddeyi açıkladı. 

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

AYİDER, inşaat sektörünü bir araya getirdi! İnşaat Zirvesi'nde neler konuşuldu?

AYİDER, inşaat sektörünün en önemli zirvelerinden birinin ev sahibi oldu. Zirveye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Peki hangi konular gündeme geldi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe bomba gelişme! Maliyetler artınca, ihale iptalleri başladı! Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her senenin başında tespit edilen birim fiyatlar kamuda pek çok ihalede iptalleri getirdi. Çünkü Bakanlığın ve piyasanın arasındaki fiyatlarda makas açıldı. Peki inşaat malzemeleri fiyatları ne kadar arttı? Hangi inşaat malzemesinin fiyatı kaç lira?

Fortune Türkiye'nin 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var?

Fortune Türkiye'nin 2021 - 40 yaş altı 40 listesi açıklandı. Peki 40 yaş altı 40 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler var? İşte o isimler...

İnşaat sektörünün en zenginleri belli oldu!

İnşaat sektörünün en zengin aileleri belli oldu. Ekonomist Dergisi'nin 'En zengin 100 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Peki en zengin 100 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler ve aileler yer aldı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

İnşaat sektörü en çok kazandıran sektör oldu!

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan ve sektörlere göre değişimlerin değerlendirildiği rapora göre BİST 100'de 2021'in ilk dokuz ayında en çok yükselen sektörün inşaat olduğu belirtildi.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında ilerleyen günlerde inşaat malzemeleri sektörü portföyüne katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

inşaat hangi sektörlere iş imkanı sağlıyor Haberi

inşaat hangi sektörlere iş imkanı sağlıyor

Türkiye’de inşaat sektöründeki büyüme inşaat sektörünün yan sektörlerinin yanı sıra, halıdan ev tekstiline kadar 200 sektöre doping etkisi yapıyor. Yılda yaklaşık 800 bin ile bir milyon yeni konutun kullanıma açılması, sanayi ve hizmet alanlarında binlerce işletmenin eko sisteme dahil olmasına, yüzbinlerce ek istihdam yaratılmasına neden oluyor.


İnşaat sektörü her dönem Türkiye ekonomisinin lokomotifi oldu. Bugün de ekonomideki önemini korumaya devam ediyor. Konut üretimindeki hızlı büyüme 3’üncü Havalimanı, 3’üncü köprü ve Körfez Geçiş Projesi gibi uluslararası alanda ses getiren projeler ile önemli bir büyüme ivmesi yakalayan inşaat sektörü önümüzdeki birkaç yıl içinde de Türkiye’nin etkinliği yüksek sektörü olacak gibi görünüyor.

Türkiye’de 200 kadar sektörü besleyen inşaat sektöründe doğrudan 2 milyon kişi istihdam edilirken, sektörün tedarikçisi olan sanayi kuruluşlarında çalışanlarla bu rakamın 4...