02 / 05 / 2024

İnşaat işçileri de hafta sonu tatili istiyor

İnşaat işçileri de hafta sonu tatili istiyor

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği Başkanı Kavaklıoğlu, Pazar tatilinin her sektörde işçilerin yasal hakkı olmasına rağmen inşaat çalışanlarının bu haklarının göz ardı edildiğini söyledi.

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Eval İnşaat için iflas kararı verildi! Alacaklılar toplantısı 10 Ekim'de!

Bugüne kadar binlerce konut inşa eden ve Esenyurt'tra hayata geçirdiği 1.300 konutluk Eval Park ile gündem olan Eval İnşaat için iflas kararı verildi. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

Milyonların beklediği gün açıklandı! İşte memur ve emeklilerin zam farklarına alacağı tarih!

Memur ve emeklilerin beklediği haber geldi, zam farklarıyla ilgili düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Bu gelişmenin ardından milyonlarca memur ve emeklinin zam farklarının ödeneceği tarih de belli oldu. İşte o tarih…

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan genelge ile kamuda çalışanların emeklilik işlemlerinde değişiklik yapıldı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

İnşaat işçileri de hafta sonu tatili istiyor Haberi

İnşaat işçileri de hafta sonu tatili istiyor

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavaklıoğlu, Pazar tatilinin her sektörde çalışan işçilerin yasal hakkı olmasına rağmen inşaat çalışanlarının bu haklarının işverenler tarafından göz ardı edildiğini, bu nedenle sosyal hayatına zaman ayıramayan işçilerden alman verimin düştüğünü söyledi.


Pazar tatilinin her sektörde çalışan işçilerin yasal hakkı olmasına rağmen bu hakkın inşaat sektöründeki işverenler tarafından ihlal edildiğini bunun ise işçilerden alınan verimin düşmesine yol açtığını söyleyen Kavaklıoğlu, "Pazar tatili her sektörde çalışan işçilerin kanunen hakkı olmasına rağmen gerek işverenin tavizi gerekse işçinin duyduğu maddi sıkıntılardan dolayı işçilerin hafta sonları da çalışmasına neden oluyor. İnşaat çalışanlarının maddi gücü elde edip evini daha rahat geçindim! e gayesi güderek sosyal hayatına zaman ayıramaması dar bir çember içerisinde kalmasına neden oluyor. 


Çalışanımızın gerek...