08 / 05 / 2024

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatifi

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatifi

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Ergün Polat İnşaat ve BEZE Group'tan yeni ortaklık! 

İnşaat sektöründe ileri yapı teknolojilere sahip deprem yönetmeliğine uygun projelerini hayata geçiren Ergün Polat İnşaat, iletişim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren BEZE Group ile yeni bir ortaklığa imza attı. 

İnşaat işçileri konuştu: Biz o binanın yıkılacağını biliyorduk!

İnşaat işçisi Erol Kaya depremde çöken Barış Sitesi’nin yapımında çalışmıştı. Enkazdan çıkarılan cansız bedenleri hüzünle izleyen Kaya, anlatıyor: “Ben harç taşırken inşaatta yürümeye korkuyordum. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk.”

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

İnşaat-İş sendikasından 'İstanbul'daki şantiyeler durdurulsun' önerisi!

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Cemil Özgür İnşaat'ın kurucusu Cemil Özgür vefat etti!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemil Özgür İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve onursal başkanı Cemil Özgür vefat etti.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat'tan işçilerine erken zam!

Tekfen İnşaat, Yol-İş Sendikası ile imzaladığı mevcut toplu iş sözleşmesi kapsamında yılbaşını beklemeden işçilerine yüzde 12,5 zam yaptı.

Köroğlu İnşaat işçilerinin eylemi 60'ıncı gününde!

Ücretlerini alamadıkları nedeniyle 25 Eylül’den beri eylem yapan Köroğlu İnşaat'ın işçileri, paralarını almadan inşaattan ayrılmayacaklarını söyledi.

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatifi Haberi

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatifi

Salgın sürecinde iş ve gelir kaybı yaşayan işçiler için dayanışma kampanyası düzenleyen İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. 

Birgün'de yer alan habere göre; sendika tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Sınıfımızın fiziki bakımdan olduğu kadar düşünsel-ruhsal bakımlardan da alabildiğine parçalanıp atomize edildiği gerçeğini de dikkate alarak; birbirimizle paylaşmayı, birbirimizi sahiplenmeyi, dayanışma ve kardeşlik duyguları yönünde daha ileri bir sınıf kültürü yaratmayı bu yönelimin esas hedefi olarak görüyoruz."

MÜTEVAZI BİR ADIM

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı, işsizliğin milyonlarla ifade bulduğu, işçi ve emekçilerin ‘geçinemiyorum’ çığlığı ve çaresizliğinin intiharlara evrildiği ve önümüzdeki günlerde bunun daha da ağırlaşacağı bir süreçten geçiyoruz. Kooperatifimiz sınıf mücadelesinin kızışacağı bu kesitte emeğin korunması mücadelesinde sınıfın kendi öz örgütlerini ve...