27 / 04 / 2024

inşaat kredisi veren bankalar

inşaat kredisi veren bankalar

Kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere inşaat kredisi verilebiliyor. İşte inşaat kredisi veren bankalar 2014...

İnşaat kredisi nasıl alınır?

İnşaatı devam eden ancak sermaye nedeni ile tamamlanamayan yapı inşaatları için bankaların "inşaat kredisi" paketleri bulunuyor. Peki, inşaat kredisi nasıl alınır? İnşaat kredisi başvuru koşulları nelerdir?

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

İnşaat sektörü düşük faizli konut kredisi bekliyor!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, konut fiyatlarıyla ve inşaat maliyetleriyle ilgili konuştu. İşte o açıklamalar... 

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Van Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Van'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Ordu Korgan Sanayi Sitesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Ordu Korgan'daki projeler hakkında bilgi veren Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, inşaatı devam eden Korgan Sanayi Sitesi'nde çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 yılı için kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleri tarafından bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin 16 banka ile protokol imzaladı. İşte Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2021...

inşaat kredisi veren bankalar Haberi

inşaat kredisi veren bankalar

İnşaat kredisi veren bankalar 2014!

Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan krediler "inşaat kredisi" olarak karşımıza çıkıyor.


Bankaların inşaat tamamlama kredisi, ev tamamlama kredisi, inşaat destek kredisi olarak tanımladıkları kredi koşulları da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, hangi bankalar inşaat kredisi verir?


2014 İnşaat kredisi veren bankalar..

İnşaat kredisi veren bankalar arasında Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Şeker Bankası da yer alıyor.


Halkbank

"Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan kredilerdir. Kredi kullanacak müşterinin asıl iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur.

Satın alınacak konut üzerine...