24 / 07 / 2024

inşaat maliyetleri artışı ne zaman duracak

inşaat maliyetleri artışı ne zaman duracak

İnşaat sektörü artan maliyetlerden şikayetçi başarılı iş insanı Şahin Avşar, inşaat maliyetlerindeki son durum hakkında bilgi verdi. 

Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ortaya çıktı! O rakam görenleri şaşırttı...

İnşaat maliyet endeksi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 arttı. Maliyetler her geçen gün artarken, bir otelin inşaat maliyeti de adeta fırladı. Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ne kadar?

Gayrimenkul değerleme uzmanı inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi!

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatları da artar diyenler için Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman değerlendirme yaptı. İşte o açıklama... 

İnşaat maliyetleri artıyor: İstanbul'da hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'luk dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, bu yıl için önceden belirlenen hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'a ulaşan oranlarda zam geldi. Depolama sahasına gelen araç cinsi için 5 metreküpe kadar araç başına 135 TL'den yüzde 449 artışla 741 liraya çıkartıldı.

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

Ülkemizde sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, yüksek faiz oranları ve enflasyon sebebiyle inşaat şirketleri yüzünü yurtdışına çevirdi.

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Giderek daha da artan ara eleman sıkıntısı dışında sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, 2024 yılında da inşaat sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

inşaat maliyetleri artışı ne zaman duracak Haberi

inşaat maliyetleri artışı ne zaman duracak

Döviz kurlarının giderek artması ile beraber inşaat maliyetlerinde artış giderek artıyor. İZGazete'de yer alan habere göre; artan maliyetlerle ilgili açıklama yapan mimar Şahin Avşar, masraflarının giderek yükseldiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"İnşaat sektöründe hemen hemen tüm işlerde zamanla yarış söz konusudur. Yönetmelik değişiklikleri, ekonomi kaynaklı maliyetlerdeki hareketlilik, taahhüt süreleri, sigorta, vergi konuları ve inşaat sabit giderleri gibi konular bu acelenin sebeplerinden bazılarıdır. Örneğin mimari etüt aşamasında, bir mimar, arsa ve yapının ihtiyaçları, işlevselliği ve bunların ekonomik ve estetik olarak değerlendirilmesi amacıyla onlarca farklı etüt çalışması yapar bunları geliştirir ve değerlendirir. Fakat zaman sıkışıklığı söz konusu olup yeterli çalışmalar yapılamadığında optimum çözümlerin, maksimum alan kullanımlarının ve tüm bunların en ekonomik şekilde çözülmesi söz konusu olamamaktadır"

"Statik proje tasarımı da inşaat maliyetine...