02 / 10 / 2024

İnşaat maliyetleri nisan 2021

İnşaat maliyetleri nisan 2021

Nisan ayına ait inşaat maliyet endeksi yüzde 3,54 artış kaydetti. 

İnşaat mühendisleri sordu: İnşaat sektöründe son durum nedir? Ödemeler zamanında yapılıyor mu?

İnşaat maliyetleri temmuzda yüzde 1,91 yıllık bazda ise yüzde 46,23 arttı. İnşaat sektörü maliyetlerdeki artışlarla mücadele ederken, inşaat mühendisleri sektördeki son durumu sordu. Peki İnşaat sektöründe son durum nedir? Ödemeler zamanında yapılıyor mu?

Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ortaya çıktı! O rakam görenleri şaşırttı...

İnşaat maliyet endeksi mayıs ayında yıllık bazda yüzde 72,78 arttı. Maliyetler her geçen gün artarken, bir otelin inşaat maliyeti de adeta fırladı. Otel inşaat maliyetleri hesaplandı! 5 yıldızlı bir otelin inşaat maliyeti ne kadar?

İnşaat maliyetleri sektörü çileden çıkardı: Satış yapamıyoruz, bu böyle gitmez! 

İnşaat maliyet endeksi mayısta yıllık bazda yüzde 72,78 yükseliş gösterdi. Müteahhitler, "Satış yapamıyoruz, bu böyle gitmez" diyor. İşte ayrıntılar... 

12 daireli bir apartmanın maliyetlere göre dağılımı ortaya çıktı! İşte o hesaplama...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. İnşaat maliyetleri artarken binlerce kişi bir binanın maliyetinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte 12 daireli bir apartmanın maliyet dağılımı...

İnşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makas açılıyor

İnşaat maliyetlerindeki artış devam ederken, konut satışlarıyla birlikte fiyatlarda da düşüş gözleniyor. Finans yatırım uzmanı Songür Ulus, yıl sonunda maliyetlerin geleceği rakamı vererek, konut fiyatları yukarı çıkar ön görüsünde bulundu.

Amerika'da inşaat harcamaları nisan ayında azaldı...

ABD'de inşaat harcamaları nisan ayında artış beklentisinin aksine yüzde 0,1'lik azalış gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı, nisan ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı.

Gayrimenkul değerleme uzmanı inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki ilişkiyi değerlendirdi!

İnşaat maliyetleri arttıkça konut fiyatları da artar diyenler için Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman değerlendirme yaptı. İşte o açıklama... 

Altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Harem altın fiyatları 24 Nisan 2024

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Ons altın fiyatı 2328 dolar oldu. Peki Altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Harem altın fiyatları 24 Nisan 2024.

Demir fiyatlarına indirim geldi! İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 16 Nisan 2024 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları arz ve talep dengesine göre değişkenlik gösteriyor. İnce ve kalın demir oplarak satışa sunulun demirin güncel fiyatları ise merak edilip araştırılyor. İnşaat demir fiyatları ne kadar? 16 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Gram altın kaç TL? İslam Memiş'ten altın alacaklara, altını olanlara uyarı geldi: Kapalıçarşı gram altın fiyatı 9 Nisan!

Bayram öncesinde altın fiyatlarında hareketlilik olup olmadığı araştırılıyor. Peki gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? İşte Kapalıçarşı gram altın fiyatı 9 Nisan 2024...

Çimento fiyatları fırladı! İnşaat maliyetleri uçtu! Hazır beton fiyatları 2024 ne kadar oldu? 

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları gelen zamlar sonrası adeta uçtu. Bu durum inşaat sektörüne ve konut fiyatlarına kadar yansıdı. Peki çimento fiyatları 2024 ne kadar? Hazır beton fiyatları 2024 kaç lira?

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!

İnşaat maliyet endeksindeki artış hız kesmiyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu. İşte ayrıntılar...

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

İnşaat maliyetleri nisan 2021 Haberi

İnşaat maliyetleri nisan 2021

Türkiye İstatistik Kurumu, inşaat maliyet endeksinin Nisan ayına ait rakamlarını paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nisan ayında  inşaat maliyet endeksi yüzde 3,54 yükseldi. Yıllık bazda ise maliyet endeksi  yüzde 35,48 artış yaşadı. 

Aylık olarak malzeme endeksi incelendiğinde ise yüzde 4,89, işçilik endeksi yüzde 0,53 artarken bu oranlar yıllık olarak değerlendirildiğinde malzeme endeksi yüzde 43,07, işçilik endeksi yüzde 20,62 yükseldi. 

Nisan ayında bina inşaatı maliyet endeksi ise bir önceki aya oranla yüzde 3,61, geçen yılın aynı ayına oranla ise yüzde 34,63 artış kaydetti.  Aylık olarak malzeme endeksi ise  yüzde 5,02, işçilik endeksi yüzde 0,56 yükseliş yaşadı. Geçen senenin aynı ayına göre de  malzeme endeksi yüzde 41,77, işçilik endeksi yüzde 20,92 yükseldi. 

Nisan'da bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi...