28 / 04 / 2024

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu sık sık dile getiriyoruz. Ekonominin barometresi durumunda olan inşaat sektörü bilhassa inşaat malzemeleri yönüyle pek çok sektörü doğrudan ilgilendiriyor.

Siyasi belirsizlik inşaat sektörünü etkiliyor mu?

Siyasi belirsizlik, inşaatta beklentileri olumsuz etkiledi İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi temmuzda 2.7 puan azalarak 101.2 puan olarak gerçekleşti.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Temmuz ayında azaldı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nden (Türkiye İMSAD) yapılan açıklamaya göre, İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi temmuz ayında 2,7 puan azalarak 101,2 puan oldu.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Haziran'da arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Haziran 2015 'İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Mayıs ayında 0,2 puan artarak 104,4 puan olarak gerçekleşti.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Mayıs'ta 0.2 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, Haziran 2015 'İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksini açıkladı. İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Mayıs ayında 0,2 puan artarak, 104,4 puan olarak gerçekleşti.

İnşaat Malzemeleri Endeksi Haziran'da 0.5 puan azaldı!

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi haziran ayında 0.5 puan azalarak 103.9 puan olarak gerçekleşti. Mevsimsellikle artış olmasına karşın seçim sonrasındaki koşullar yavaşlatıcı etki oluşturdu.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Nisan'da 1,7 puan arttı!

İnşaat malzemeleri sanayisinin "faaliyet", "güven" ve "beklenti" endekslerinin üçü de arttı. Endekslerdeki artışta mevsimsellik ile faaliyetlerdeki artış ve beklentilerdeki iyileşme etkili oldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Yılmaz tarafından kuruldu.

Fzm Hırdavat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fzm Hırdavat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Rahime Bilişik tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde 0,21 puanlık gerileme!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Nisan'da 0,21 puanlık gerilemeyle 70,15 puan şeklinde gerçekleşti.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat'ta 69,30 puan seviyesine geriledi!

İnşaat malzemeleri sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan rapora göre; İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat'ta 69,30 puan seviyesine geriledi. 

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçları açıklandı! Sektörde gerileme devam ediyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

İnşaat sektörü Eylül'de durağanlaştı! Bileşik Endeks 0,97 puan düştü!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2022 verileri belli oldu. İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2022'de sınırlı ölçüde geirleme gösterdi. İşte tüm ayrıntılar...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Haziran 2022'de ne oldu?

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Haziran ayının sonuçları açıklandı. İşte İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Haziran ayının sonuçlarına ilişkin tüm detaylar...

İnşaat malzemeleri sektöründe hareketlilik başladı! Sektör, yüksek sezondan umutlu!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Nisan 2022 sonuçları belli oldu. Peki Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi nisan ayı sonuçlarında hangi veriler yer aldı?

Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkez nakli yapıldı!

Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkez nakli gerçekleştirildi. Kbc Kemal Bulut Construction İnşaat Malzemeleri Kır.Elekt.Emlak’ın merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi Haberi

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu sık sık dile getiriyoruz. Ekonominin barometresi durumunda olan inşaat sektörü bilhassa inşaat malzemeleri yönüyle pek çok sektörü doğrudan ilgilendiriyor. 


İnşaat sektöründeki gelişmeleri, yeni inşaatlarla ilgili ruhsat başvurularında ve bunların artış azalışlarından, satılan konut verilerinden takip ediyoruz. 

Sektörle ilgili yeni bir veri kaynağı olarak Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi eklendi. 


İMSAD'ın 2013 yılı Eylül ayında başladığı inşaat malzemeleri bileşik endeksi bu sene Temmuz ayında en dip seviyesine ulaştı. 

Temmuz'da 2,7 puan azalarak 101,2 olarak gerçekleşen endeks, 2015 Şubat ve 2014 Ocak ayları ile birlikte en düşün düzeyde. İMSAD'ın değerlendirmesi, "yurtiçi satışlar, üretim ve cirolarda önemli gerileme yaşanmıştır. 

İhracat faaliyeti durağan kalmaya devam etmektedir. Tahsilat hızındaki yavaşlama ise endişe vermektedir" deniyor. 


Hem yeni inşaat ruhsatlarıyla...