24 / 12 / 2024

inşaat malzemesi dolar farkı

inşaat malzemesi dolar farkı

İnşaat malzemesini aylar öncesinden parasını verip satın alan bazı müteahhitler son günlerde tedarikçilerle sorun yaşıyor.

Doğu Karadeniz'den 9 ayda 78 ülkeye 274 bin 654 ton yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildi! 

Doğu Karadeniz'den yılın 9 ayında Gürcistan, Fas ve Libya başta olacak şekilde 78 ülkeye 274 bin 654 ton yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildi. İşte ayrıntılar... 

İnşaat malzemesi sanayisi Türkiye'nin en büyük üçüncü ihracatçısı: 2023'te 29 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği önetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemesi sanayisi ile ilgili konuştu ve "2023'te 29 milyar dolarlık ihracat yaptı" dedi. İşte o açıklama...

Türkiye inşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 5,7 yükseldi! İşte İMSAD'ın sektör raporu...

Türkiye İMSAD tarafından, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2023 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'na göre; Türkiye inşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 5,7 artış gösterdi. İşte detaylar... 

İnşaat malzemesi ihracatı Temmuz'da yüzde 6,9 artarak 2,49 milyar dolara ulaştı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi ihracatı Temmuz ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6,9 artış göstererek, 2,49 milyar dolara ulaştı.

İMSAD açıkladı: İnşaat sektörü 6,5 büyürken, inşaat malzemesi üretimi yüzde 13,8 düştü!

2024 yılının ikinci çeyreğinde inşaat sektöründe yüzde 6,5 büyüme görülürken, inşaat malzemesi sanayi üretimin Haziran da yüzde 13,8 oranında düşüşe geçti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 13,8 oranında azaldı!

Türk inşaat sektörü bu senenin ikinci çeyreğinde yüzde 6,5 büyürken inşaat malzemesi sanayi üretimi ise 2024’ün haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 azaldığı belirtildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi mayısta yüzde 2.5 büyüme kaydetti!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılının mayıs ayında geçen yılın mayıs ayına kıyasla yüzde 2,5 oranında büyüme kaydetti.

İnşaat malzemesi ihracatı 2,7 milyar dolara çıktı!

Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin merakla beklenen 2024 Mayıs ayı sonuç raporunu yayınladı. Söz konusu raporda yer alan detaylara göre inşaat malzemesi ihracatı 2,7 milyar dolara çıktı.

1954 yılında inşaat malzemesi stoku 750 tona ulaşmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı müfettişleri yaptıkları denetimler sonrasında toplam 750 ton inşaat malzemesi stoku tespit etmiş.

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 10.9'luk artış!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Mayıs 2024 sonuçlarına göre, inşaat sektörü 2024 yılı ilk çeyrekte yüzde 11,1 büyürken, üretim artışı da, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10.9 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

Türkiye İMSAD tarafından paylaşılan rapora göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 24,7 artış gösterdi. Bu yılın ilk 2 ayındaki üretim artışı ise geçen senenin ilk 2 ayına göre yüzde 14,3 şeklinde gerçekleşti.

İMSAD açıkladı! İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 71,27 puana kadar çıktı! 

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Mart 2024 sonuçlarını duyurdu. Bileşik Endeks, şubat ayında bir önceki aya oranla 0,06 puan artış gösterdi ve yaşanan bu artış ile 71,27 puan seviyesine kadar çıktı. 

İnşaat malzemesi ihracatı 29,31 milyar dolar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2024 yılı şubat ayı sonuçlarına göre bu yılın Şubat ayında inşaat malzemesi ihracatı miktar olarak 3,62 milyon tona çıkarken, Şubat itibarıyla yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı da 29,31 milyar dolara çıktı.

inşaat malzemesi dolar farkı Haberi

inşaat malzemesi dolar farkı

İnşaat malzemesini aylar öncesinden parasını verip satın alan bazı müteahhitler son günlerde tedarikçilerle sorun yaşamaya başladı. Kur yükselişini bahane eden basiretsiz tedarikçiler farkı talep edip malzeme teslimini yapmadı. Sektör temsilcileri bunun fırsatçılık olduğunu ifade ederek çözüm talebinde bulundu.

Yenişafak'tan Emine Açar'ın haberine göre, inşaat sektörünün üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. İş yapmak isteyen ve cebinde parası olan müteahhit bir yandan yüksek faizlerle mücadele ediyor bir yandan sektör hakkında çıkan olumsuz algı söylentilerini yıkmaya çalışıyor bir yandan da sürekli yükselen kura karşı kendini korumaya çalışıyor. Ama sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Son günlerin ayyuka çıkan yeni sıkıntısı ise parasını ödedikleri malzemeyi temin edememeleri. Çünkü aylar öncesinden parasını ödedikleri bazı mallarda kur farkından dolayı tedarikçi aradaki farkı müteahhitten talep ediyor. Farkı ödemeyi red eden...