29 / 04 / 2024

inşaat ruhsat işlemleri

inşaat ruhsat işlemleri

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

İnşaat ruhsatı alma işlemleri!

İmar Kanunu gereğince, ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki inşaat ruhsatı nasıl alınır? İşte inşaat ruhsatı alma işlemleri..

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

İnşaat şantiyelerde işçi alarmı: Konutların teslim tarihi gecikiyor!

Türkiye'deki inşaat şantiyelerinde işçi krizi alarm veriyor. Ülkenin uzun yıllardır büyüme lokomotifi olan inşaat sektöründe istihdam sayıları gün geçtikçe geriliyor. Bu noktada çalışan sayısı 2.5 milyondan 1.8 milyona düştü.

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı!

Tekirdağ Kapaklı'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından inşa edilecek Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı.

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!

Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler veren Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, "Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz" dedi.

inşaat ruhsat işlemleri Haberi

inşaat ruhsat işlemleri

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.


Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye sadece tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gerekli oluyor.


Belediyeler veya valiliklerce ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi veriliyor.


Dilekçe örneği:


T.C

......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

......... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, vetapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı taşınmaza yeni inşaat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 

....../......./2015

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

 -Başvuru sahibi şirket...