17 / 05 / 2024

inşaat sektörü başarılı mı

inşaat sektörü başarılı mı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "ENR Top 250 listesinde 43 Türk firmasının yer alması yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün başarıdan başarıya koştuğunu göstermesi açısından önemlidir" ifadesini kullandı.

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kurdaki artışlar inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Artan döviz kurları nedeniyle inşaat sektörü zor zamanlar geçiriyor. Sektör Eylül ayından itibaren 150 milyar TL'lik yük taşıyor.

inşaat sektörü başarılı mı Haberi

inşaat sektörü başarılı mı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarının gelirlere göre sıralandığı ENR Top 250 listesinde 43 Türk firmasının yer alması yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün başarıdan başarıya koştuğunu göstermesi açısından önemlidir" ifadesini kullandı.


Bakan Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'ın (ENR) dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarının uluslararası piyasalarda bir önceki yılda elde ettikleri gelirlere göre sıralandığı ENR Top 250 listesinde 43 Türk firmasının yer aldığını belirtti.


DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Söz konusu listede bu yıl 43 firmanın yer almasının yurt dışı müteahhitlik sektörünün başarıdan başarıya koştuğunu göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Firma sayısı itibarıyla yıllardır bulundukları ikincilik kürsüsündeki yerini koruyan yurt dışı müteahhitlik sektörümüz, Türkiye'nin yurt dışında tanınan en önemli marka sektörlerinin başında gelmektedir"...