08 / 05 / 2024

inşaat sektörü büyüdümü

inşaat sektörü büyüdümü

Cumhuriyet Gazetesi köşe Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında inşaat sektöründeki reformları ve getirilen yeni düzenlemeleri anlattı. İşte o yazı...

İnşaat sektörü 8 trilyon dolarlık hacme ulaştı!

Mimar ve Mühendisler Gurubu denetleme ve genel idare kurulu üyesi Kadem Ekşi yazısında dünyada inşaat sektörünün 2008'den beri yüzde 4 büyüdüğünü belirtiyor. İşte o yazı...

İnşaat sektörü 2'nci çeyrekte yüzde 2 büyüdü!

İnşaat sektöründe mevcut inşaat işleri seviyesi eylül ayında 3,7 puan düşerken, sektör bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2 oranında büyüdü.

İnşaat sektörünün büyümesi 2015'in ilk çeyreğinde sabit kaldı!

Türkiye ekonomisi, 2015'in ilk çeyreğinde yakalanan yüzde 2,3'lük büyüme ile üst üste 22 çeyrek büyüdü. En küçük büyüme de yüzde 2 ile toptan ve perakende ticarette görülürken, inşaat sektörünün büyüme hızı ise sabit kaldı.

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

İnşaat demiri fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmezken, bugün gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Hemen hemen her gün yenilenen demir fiyatları gittikçe yükselişe geçti ve bugün gelen zamlarla birlikte inşaat sektörünü yıktı geçti...

İnşaat sektörü ciro endeksi Kasım'da 52,9 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Kasım 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 52,9 arttı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

inşaat sektörü büyüdümü Haberi

inşaat sektörü büyüdümü

Başbakan Ahmet Davutoğlu birkaç gün önce seçim vaatlerini bir reform paketi halinde kamuoyuyla paylaştı. Eğer daha önce iktidarda olmayan yeni bir hükümetle karşı karşıya olsaydık açıklanan reformların önemli bir bölümüne alkış tutabilirdik. Ancak neredeyse 30 maddeyle özetlenen, üstelik çok genel bir içerikte olan bu reform paketi aslında 4 dönemdir yapılmayanların bir listesi olarak çıkıyor karşımıza. 7 Haziran’la 1 Kasım gibi kısa bir sürede hazırlanabilen bu reformlar demek ki aslında farkında olunan ve kısa sürede tedavisi mümkün olan hastalıkların reçetesi. Bu durumda elbette sorulacak çok fazla soru var. Ancak biz şimdi sektörel olarak reformlara bir göz atalım. 


Bundan birkaç ay önce yine bu sayfalarda “İnşaat neden hâlâ üvey evlat” diye sormuştum. İnşaat sektörünün desteklenmediğinden, sektör büyüdüğünden beri yapılan inşaatların, şehircilik açısından...