18 / 05 / 2024

inşaat sektörü eğitimsiz işçi

inşaat sektörü eğitimsiz işçi

İMO Başkanı Oğuz, en büyük sorunun eğitimsizlik olduğunu belirtirken, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Karataş "Herkes eğitimli olsun demesi kolay, hadi gelin eğitin bakalım" dedi..

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 20 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bu hafta peş peşe indirim geldi. Haftanın başından itibaren demir fiyatları düşmeye başladı. Demire gelen indirim adete inşaat sektöründe indirim yağmuru etkisi yarattı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe bayram var! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 16 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yarattı. Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Demir fiyatları ne kadar oldu? 16 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

İnşaat sektöründe beton kullanımı azaltılsın önerisi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

Doğanlar Holding 2021'de inşaat sektörü için 600 milyon TL bütçe ayırdı!

Doğtaş ve Kelebek'in patronu Davut Doğan, 2021 yatırımları içerisinde inşaat sektörü olduğunu dile getirerek bu alanda 600 milyon TL bütçe ayrıldığını belirtti. 

inşaat sektörü eğitimsiz işçi Haberi

inşaat sektörü eğitimsiz işçi

İNŞAATLARDA yaşanan iş kazaları, inşaat sektörünü karşı karşıya getirdi. Türkiye'de uygulanan sistemin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cem Oğuz'un 'En büyük sorunumuz eğitimsizlik, dünyanın tüm ülkelerinde bu sektörde çok ciddi eğitimler veriliyor, önüne gelen müteahhit oluyor. Okuma yazma bilmeyenler ellerine tutuşturulan sahte belgelerle inşaatlarda çalıştırılıyor. Ustalar belli sınavlar sonucu işe alınmalı, herkesin usta ya da müteahhit olduğu bir sistem sağlam değildir' sözlerine karşı çıkan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, bu güne kadar İMO ile birlikte 3 bin 5 yüz kişiye sertifika verdiklerini, inşaatlarda gerek yazılı, gerekse görsel uyarılarla iş güvenliğinin önemine dikkat çektiklerini ancak hala kazaların önüne geçilemediğinin altını çizdi. Karataş, "Bu sorun sadece sertifika vermekle çözülmez. Denetim mekanizmasının ve çalışanın bilincinin...