04 / 05 / 2024

İnşaat sektörü kısıtlama

İnşaat sektörü kısıtlama

Bu akşam saat 19:00'dan itibaren tam kapanmaya geçiliyor. İnşaat sektörü tam kapanmaya dahil mi, yasak var mı? İşte o sorunun cevabı...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe indirim coşkusu var! Demir fiyatlarına bugün yine indirim geldi! Güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022

İnşaat sektörünün gündeminde bugün yine indirim var. İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden demirin ton fiyatına bugün 100 lira indirim geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? İşte  güncel demir fiyatları 23 Mayıs 2022.

İnşaat sektöründe büyük yıkım! İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! Demir fiyatları bugün ne kadar?

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul'da İnce demir fiyatlarına 350 lira, İzmir ince demir fiyatlarına 200 lira, Payas ince demir fiyatlarına 100 , Karabük ince demir fiyatlarına ise 250 lira zam geldi. İşte güncel 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü toparlanma sürecine girdi!

İnşaat sektöründeki artan maliyetler ve eriyen cirolar sektörün finansallarını olumsuz şekilde etkilemiş olsa da 2021 yılının 2. yarısında alınacak önlemlerle sektörde bir toparlanma yaşanabilir.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

İnşaat sektörüne sıkı denetim!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilip bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri geliştirilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektöründe sıçrama!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2020 sonuçlarına göre, faaliyetler endeksi değer olarak Kovid-19 öncesi dönemin üzerine ulaştı. İnşaat sektörünün destek krediler ile mevcut işlerine hızlı dönüşü, inşaat malzemelerine yönelik iç talepte sıçrama sağladı.

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

İnşaat sektörü kısıtlama Haberi

İnşaat sektörü kısıtlama

Bu akşam saat 19:00'dan itibaren tam kapanma süreci başlıyor. Akşam'da yer alan habere göre; tam kapanmanın uygulanacağı tarihler arasında üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin durmaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin devamlılığını artırmak için genelge kapsamındaki yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf sayılacak. Peki, inşaat sektörü tam kapanmaya dahil mi, yasak var mı? İşte tüm merak edilenler...

İNŞAAT SEKTÖRÜ KAPANMAYA DAHİL Mİ?

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi kapsamında, "üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar" da yer alıyor.

Bu kapsamda, inşaat sektörü de tam kapanmada muaf tutulan sektörler arasında bulunuuyor.

TAM KAPANMADA MUAF YERLER VE KİŞİLER LİSTESİ

Tam kapanma da uygulanacak tarihleri arasında istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahıyla sınırlı olmak amacıyla;

1. TBMM üyeleri...