15 / 05 / 2024

inşaat sektörü talep farklılığı

inşaat sektörü talep farklılığı

Türk inşaat sektörü, tüketicinin barınma ihtiyacının ötesinde hayat tarzı üretmeye başladı. Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil, “Artık barınma tek ihtiyaç değil. Talepler farklılaşıyor. Bu da sektörü büyütüyor” dedi..

İnşaat sektöründe kartelleşme tepkisi: Projeler yarım kaldı, çimento zamları için yüksek cezalar gelsin!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde gelen zam, inşaat sektöründe tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri, inşaat malzemelerindeki kartelleşme için ağır cezalar talep etti. İşte ayrıntılar...

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İnşaat sektöründe zam krizi!

200’ün üzerinde alt sektörde oluşturduğu talep ve istihdamlarla ekonominin lokomotifi olarak belirtilen inşaat sektörü, inşaat demiri fiyatlarında yüzde 116’ya ulaşan yükselişin yanında bir diğer önemli girdisi olan çimentoda da aynı durumla karşı karşıya. 

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

Martta inşaat sektörüne güven arttı şartlar iyileşti!

Mart ayında güven endeks hizmet ve perakende ticaret sektörlerinin düşerken inşaat sektöründe yükseldi. İnşaat sektöründe güven yükselişin yanında talep yetersizliği ve finansman sorunu azaldı.

İnşaat sektörü krizde ağır darbe mi aldı?

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı mı?

İnşaat sektörü gelecekten umutlu!

MOPSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Güler "Ekonomik büyüme hızı inşaat sektöründe çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir' dedi.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Mersin GİAD'dan inşaat sektöründeki sorunlara çözüm önerisi!

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Yönetimi, inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya sunarak,çözüm için destek talep etti.

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

Mustafa Büyük: İnşaat sektörü hizmete talep yaratıyor!

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Ülkemizde inşaat sektörü, kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan bir konumunda olup, bu yaygın etki, sektörün "ekonominin lokomotifi" olma vasfının en temel göstergesidir. " dedi.

Suriyeli işçiler inşaat sektörüne de talip!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türk İş Dünyasının Türkiye’deki Suriyeliler Konusunda Görüş, Beklenti ve Önerileri başlıklı raporunu dün tanıttı. Suriyelilere mevsimlik işçi, gıda sektörü ve inşaat sektöründe talep olduğu raporda yer aldı.

inşaat sektörü talep farklılığı Haberi

inşaat sektörü talep farklılığı

Dünyada ve Türkiye'de ekonomik gelişimin ana göstergesini inşaat oluşturuyor. Her sektörde yapılacak yatırım öncelikle inşaattan başlıyor. İnşaat sektörünün, kendine bağlı 200 den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmetlerin yanı sıra 2 milyon kişiye sağladığı istihdam ile talep oluşturan konumunda olduğunu dile getiren Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil, bu etkinin sektörün "ekonominin lokomotifi" olma vasfının en temel göstergesi olduğunun altını çizdi. Son 30 yıldaki gelişimin özellikle yaşam konsepti anlamında bir devrim niteliğinde olduğunu söyleyen Gürdil, "80 ve 90'lı yıllar özellikle son 10 yıl ile karşılaştırıldığında, mekân ihtiyacının sadece "barınma" sağlamaktan öteye geçip sosyal hayat, güvenlik, yatırım, modern yapılaşma ekseninde ürünler sağlandığı dönem oldu" dedi. Gürdil, "Bu konuda devletin attığı adımlar özellikle sektöre yön verdi. Sadece TOKİ kapsamında 1984-2002...