26 / 05 / 2024

inşaat şirketleri borcu

inşaat şirketleri borcu

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı.

İnşaat şirketleri rotayı yurt dışına çevirdi!

Ülkemizde sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, yüksek faiz oranları ve enflasyon sebebiyle inşaat şirketleri yüzünü yurtdışına çevirdi.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

Ekim'de 5 inşaat şirketinin 996 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı!

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat şirketi!

Capital Dergisi tarafından yayınlanan listeyle Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi belli oldu. Peki listede inşaat sektöründen hangi şirketler var? İşte inşaat sektörünün en büyük şirketleri...

Fortune 500 listesinde hangi inşaat şirketleri var?

Fortune 500 Türkiye 2020 listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyette bulunan 30 firma yer aldı. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri...

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

inşaat şirketleri borcu Haberi

inşaat şirketleri borcu

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı. Uzmanlar Eylül 2015 itibarıyla bankalara olan borcu 110 milyar TL'ye ulaşan inşaat şirketlerinin bu borcu ödemekte yaşayacağı sıkıntının 240 alt sektörü de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.


Ekonomik büyümedeki yavaşlama, artan işsizlik ve azalan tüketim harcamaları her sektörü olduğu gibi inşaat endüstrisini de olumsuz etkiliyor. Nitekim hafta başında Türkiye'nin önemli alt ve üstyapı taahhüt firmalarından Yüksel İnşaat'ın nakit ihtiyacı için 2010'da ihraç ettiği 200 milyon dolarlık tahvili, son tarih olan 10 Kasım 2015'te geri ödeyemediği için temettüye düşmesi gündeme geldi. Zaman'a açıklama yapan şirket yönetimi cezalı duruma düşme ihtimalleri olan tarihi, başlattıkları iyi niyet görüşmeleri sayesinde yıl sonuna çektiklerini...