29 / 04 / 2024

inşaat şirketleri faiz oranı

inşaat şirketleri faiz oranı

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, ' inşaat şirketleri yüksek faiz ortamında, müşterilerini artık bankaya göndermediğini, sektörün dinamik ve de kendi çözümünü buluyor ' şeklinde konuştu.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Fortune 500 listesinde hangi inşaat şirketleri var?

Fortune 500 Türkiye 2020 listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyette bulunan 30 firma yer aldı. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri...

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

İnşaat şirketlerinden pandemiye özel projeler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından inşaat şirketleri de yeni modeller üretmek zorunda kaldı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konuyla ilgili “İnşaat sektörü sanayi devrimini gerçekleştirmedi” ifadelerini kullandı.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

inşaat şirketleri faiz oranı Haberi

inşaat şirketleri faiz oranı

Siyasi ortam, yüksek faiz Şubat ayında Türkiye'de konut satışlarını bir önceki yıla göre düşürdü. Türkiye'de konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 gerileyerek 82,597 adede indi. Ocak ayına göre düşüş yüzde 6 olarak gerçekleştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yılın ilk iki ayında konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,25 düştü.


Uzmanlar, Merkez Bankası'nın Ocak ayında faiz oranlarında yaptığı yüksek artış ve seçim öncesi siyasi ortamda yaşanan gerginlikleri konut satışlarındaki düşüşün nedeni olarak gösteriyorlar.


Konut kredisi yoluyla alınan konutların da içinde bulunduğu 'ipotekli konut satış' rakamlarına bakıldığında düşüş çok net görülüyor. Şubat ayında ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35 gerileyerek 37 bin 150'den 24 bin 049'a düştü. Yılın ilk...