08 / 07 / 2024

inşaat teknikerliği bölümü

inşaat teknikerliği bölümü

Antalya Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi' nin bünyesinde açılan İnşaat Teknolojisi Bölümü' nde eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında "İnşaat teknikeri" olarak görev yapacaklar....

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

İş GYO Profilo AVM'deki 60 bağımsız bölümün değerini açıkladı!

İş GYO tarafından Profilo AVM için 21 Haziran 2023 tarihinde hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Profilo AVM'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Bülüm Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bülüm Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Hasan Bülüm tarafından kuruldu.

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı'daki 24 bağımsız bölümü sattı!

Vakıf GYO, Nidapark Küçükyalı projesindeki, toplam 4.624,48 metrekare büyüklüğündeki 24 adet bağımsız bölümün yüzde 20'si peşin, yüzde 80'i 24 ay vadeli olmak üzere Tat Metal Çelik Sanayii ve Ticaret AŞ 'ye satışı amacıyla satış vaadi sözleşmesi devri yapıldı.

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

Başkent Emlak Konutları'ndaki 13 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, 29396 ada 11 parselde yer alan Başkent Emlak Konutları projesindeki 13 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan değerleme raporu yayınlandı. 

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Nuvo Dragos'taki 17 bağımsız bölümün satışı için protokol imzalandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nuvo Dragos projesindeki yer alan 17 adet bağımsız bölümün Ali Uğur Özderici ve Ahmet Özderici'nin satın alması ile ilgili protokol imzaladı.

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

inşaat teknikerliği bölümü Haberi

inşaat teknikerliği bölümü


2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22 öğrenci ile bölümü açılan İnşaat teknolojisi bölümünden mezun olan öğrenciler, iş hayatında direk olarak iş imkanı bulacaklar. 2'si kız olmak üzere toplam 22 öğrenci, inşaat atölyesinde okulun inşaat işlerini düzenli şekilde yürütüyor. Okul bahçesinde uygulamalı olarak çalışan öğrenciler, ileride inşaat mühendisi olup, depreme dayanıklı binalar yapacaklarını söylüyorlar. İleride bir meslek sahibi olmak için Korkuteli Endüstri Meslek Lisesinin inşaat bölümünü seçen 2'si kız 22 öğrenci, öğretmenleri nezaretinde parke taşı söküp, daha sonra da yeni alanlara parke taşı döşüyorlar. İleride tek amaçlarının inşaat mühendisi ve şantiye şefi olmak olduğunu belirten öğrenciler, bu mesleği seçtikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Okul müdürü ve öğretmenleri ise öğrencilerin bu azimlerinden dolayı öğrencileri sürekli motive etiklerini ve bu işlerde...