03 / 05 / 2024

inşaat ustası belgesi

inşaat ustası belgesi

Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak

Yapı ustalığı belgesi eğitimi verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu projeyle ülkede sağlıklı yapılaşmanın önemli unsurlarından biri olan yapı ustalarının eğitim alacağını belirtti Yapı ustalarına eğitim verilecek..

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Türkiye genelinde ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre inşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi bulurken, vatandaşlardan da yaşanan duruma adeta yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

Gaziantep'te 6. kattan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep Nurdağı'nda 6 katlı bir apartman inşaatının en üst katında çalışan kalıp ustası Suriye uyruklu Mahmut Muhammed hayatını kaybetti.

Fenerbahçeli inşaat ustası sarı lacivert sevdasını apartmanın duvarlarına işledi!

Fenerbahçeli inşaat ustası Ali Uslu, futbol tutkuları nedeniyle 4 katlı evlerini sarı-lacivert renklere boyayıp, her cepheye kulübün armasını işledi.

İnşaat ustasından koronavirüs türküsü!

Konya'da inşaat ustası olarak çalışan Cengiz Çelik (52), koronavirüs için bestelediği türküyü bağlaması eşliğinde söyleyip, "Evde kal" mesajı verdi.

Kayseri'de inşaat ustası Ufuk Akkoyun moloz yığınları arasında ölü bulundu!

Kayseri Melikgazi'de, sıhhi tesisat ustası Ufuk Akkoyun (32), 13 katlı inşaat halindeki binanın önündeki moloz yığınları arasında ölü olarak bulundu...

İmalat sanayisi inşaat yatırımlarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacı ile yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilecek inşaat harcamaları için yüklenilecek KDV'nin iadesine yönelik uygulama 2020 ve 2021 yıllarında da devam edecek...

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!

CHP’li Aybars Yıldırım, otel diye 29 daireli apartman dikmişti. Yıldırım, ardından inşaat mühürlenip yıkım kararı verilince yalan beyanla imar barışı belgesi aldı. Şimdi sahtekarlıktan yargılanıyor.

inşaat ustası belgesi Haberi

inşaat ustası belgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan inşaat ustalarının eğitilmesi programı kapsamında Türkiye'deki 384 bin inşaat ustası eğitimden geçecek, başarılı olanlar mesleki yeterlilik belgesine kavuşacak. Belgeyi alamayan inşaat ustaları ise 1 Ocak 2017'den itibaren inşaatlarda çalıştırılmayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Vekili Selami Merdin yaptığı açıklamada, inşaat ustalarının eğitilmesi projesinin 2 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.


İnşaat sektöründe mesleki yeterlilik belgesi şartı getirilenlerin eğitim ve belgelendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandığını belirten Merdin, bu kapsamda kendilerine 10 bin ustanın eğitim için başvurduğunu aktardı.

Merdin, projenin 81 ilde uygulanmaya başlandığını dile getirerek, "Daha önce aldıkları geçici ustalık yetki belgesi...