24 / 07 / 2024

İnşaatın istihdamdaki payı

İnşaatın istihdamdaki payı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ait Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Temmuz döneminde 2 milyon 867 bin kişi oldu...

Hyundai yeni Bayon 1 milyon 95 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu! 

Hyundai Bayon, şimdi de makyajlı versiyonuyla satışlara damgasını vurarak markanın Pazar payını arttırmasında önemli bir rol oynayacak. Yeni BAYON, kapsamlı güvenlik özellikleri ve güncellenen tasarım öğeleriyle dikkat çekiyor. 

Merkez bankaları dolar yerine altın biriktirecekler...

Son verilere göre gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları, altının küresel rezervlerdeki payının önümüzdeki senelerde yükseliceğine ve ABD dolarının ise payının azalacağı da öngörülmektedir.

Yabancıların gayrimenkuldeki payı yüzde 40'tı! Yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesi gerekiyor!

Emlak Uzmanı Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkemize gelen döviz yatırımlarının yüzde 40’a yakını gayrimenkul sektöründen geliyor. Ülkemizin döviz ihtiyacı nedeniyle de yabancılara gayrimenkul satışına ihtiyacı olduğunu dikkat çekti. 

Arsa payı inşaat sektörünü zorluyor, uygun fiyatlı konut bulmak imkansız!

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’deki konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küpeli, arsa payının yüksek olmasının inşaat sektörünü zorladığını belirtti.

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Elektrikli araçların pazar payındaki artış hız kazanıyor 

PwC’nin strateji danışmanlığı grubu Strategy&’in elektrikli araç satış trendlerine odaklanan raporuna göre, bataryalı elektrikli araç (BEV) satışları 2023 yılının ikinci çeyreğinde analiz edilen 20 pazarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52 artış gösterdiği belirtildi. 

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı katlandı: 20 yaş altı yatırımcı sayısı 3 senede 25 katına çıktı! 

Borsada son 3 senede yatırımcı sayısı yüzde 305, 20 yaş aralığındaki yatırımcı sayısı ise 25 kat yükseldi. 40 yaşın altındaki yatırımcıların toplamdaki payı yüzde 27.6’dan 54.5’e ulaştı. İşte o rakamlar...

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek sıraladı: Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına ek zam geliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur zammının refah payı ile resmen yeniden güncelleneceğini dile getirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Bu hisseler yatırımcısını üzmüyor!

Son dönemlerde borsaya ilginin artması sosyal medya ortamında hisse paylaşımlarının da payını artırmış durumda görünüyor. Peki, son 1 yıl içinde sosyal medyada en fazla hangi hisseler konuşuldu? Yatırım yapanlar nelere dikkat etmeli? İşte haberimizde..

İnşaatın istihdamdaki payı Haberi

İnşaatın istihdamdaki payı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ait Hanehalkı İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Temmuz döneminde 2 milyon 867 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 9.8 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8.8 kadınlarda ise yüzde 12 oldu. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 olarak tahmin edildi. 


15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 18.2 iken, 15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10 olarak gerçekleşti. Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 5 milyon 914 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 20 milyon 496 bin kişi olarak gerçekleşti. 


İstihdam edilenlerin yüzde 22.4'ü tarım, yüzde 19.9'u sanayi, yüzde 7.3'ü inşaat, yüzde 50.5'i ise hizmetler sektöründe yer...