01 / 05 / 2024

inşaatlara çip mi geliyor

inşaatlara çip mi geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, inşaatlarda kullanılan betonun içine çip yerleştirilerek, beton kalitesinin elektronik ortamda takip edilmesine imkan sağlayacak çalışması son aşamaya geldi.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Borsa yatırımcı için tek alternatif mi oluyor?

Şubat ayında yeniden esmeye başlayan halka arz rüzgarı tavan serileriyle başladı. SPK’nın şubat ayında 7 şirketin halka arzını onaylamasıyla yatırımcı yeniden Borsa İstanbul’a geldi. Enflasyon beklentilerinin bozulmasıyla borsa yeniden yatırımcı için öne çıktı.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar duyurdu: İnşaatlara sınırlama getirilebilir!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail vatandaşlarının edindikleri gayrimenkullerin hukuki dayanağının bulunmadığını söyleyerek, Girne sahillerinde inşaat yoğunluğuna bağlı olarak sınırlamalar getirilebileceğini aktardı.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Evin peşinatı için kredi çekilebilir mi?

Konut alırken peşin ödeme indirimlerinden faydalanmak isteyenler "Evin peşinatı için kredi çekebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Tezsiz yüksek lisans yapmak isteyenler için ALES gerekli mi sorusu cevaplandı! İşte detaylar!

Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, akademik kariyerde ilerlemek ve not ortalaması iyi olan öğrenciler yüksek lisansa yönelmektedirler. Yüksek lisans, tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki tezsiz yüksek lisans için ALES gerekli mi? İşte bu sorunun yanıtı…

Borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Seçim sonrası, yıl sonu BIST 100 endeksi ne olur?

Yılbaşından bu yana gösterdiği negatif bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün yüzde 3’ün üzerinde bir yükseliş kaydetti. Geçen hafta da alım ağırlıklı bir seyrin gözlendiği borsada beklenen yükselişin zamanı geldi mi? Uzmanlar temkinli ama geleceğe ilişkin de bir o kadar umutlu.

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

inşaatlara çip mi geliyor Haberi

inşaatlara çip mi geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, inşaatlarda kullanılan betonun içine çip yerleştirilerek, beton kalitesinin elektronik ortamda takip edilmesine imkan sağlayacak çalışması son aşamaya geldi. Sistem, bir anlamda uçaklarda bulunan kara kutu uygulamasıyla benzerlikler taşıyor. 


Altı yıl önce başlatılan çalışmaya göre şantiyelerde dökülen betonların kalitesini kontrol etmek için dökülen betonun farklı bölümlerine çipler yerleştirilecek. 


Çip sayesinde betonun kırımının ne zaman yapıldığı, hangi kalitede döküm yapıldığı, hangi mühendis tarafından kontrol edildiği, hangi laboratuvarda beton kalitesi denetimi yapıldığı elektronik ortamda kayıt altına alınacak. 


Örneğin betonun kalite kontrolünün yapıldığı 7 günlük kırıma dikkat edilip edilmediği ortaya çıkarılacak. Beton kalitesinde bozukluk varsa bu sistemde görülebilecek. 


Uygulamanın inşaatlarda kaliteyi arttıracağım belirten Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, çiplerin şantiyede dökülen betonun içerisine konulacağını belirterek, bir anlamda bütün betonların...