23 / 07 / 2024

İnşaatta borçmu var

İnşaatta borçmu var

Türkiye son yıllarda şantiyeye döndü. Ancak, ekonomiye kalkan olan inşaat sektörü kendi çarkını bankadan aldığı borçla döndürür hale geldi. Batık kredilerdeki her 100 liranın 3,81 lirası inşaatta.

BİM'e yarın ne geliyor? 9 Temmuz BİM Kataloğu belli oldu! Yarın BİM'de neler var? 

BİM'de yarın satışa sunulacak indirimli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. BİM'de yarın neler var? Yarın BİM'e neler gelecek? İşte 9 Temmuz BİM Aktüel ürünler Kataloğu...

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Milyonlara önemli uyarı: Borcunuzu kapatın, iki katına çıkabilir! 

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Merkez Bankası'nın toplantısının öncesinde borcu bulunan vatandaşlara bir uyarıda bulundu. Küçük, "Kredi kartı borcu olanlar, borçlarınızı kapatmak için perşembe gününe kadar vaktiniz var, aksi halde faizler sizi olumsuz etkileyebilir!" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın! Emeklilere ek zam var mı? 

Milyonlarca emekli dört gözle ek zammı bekliyor. Peki emeklilere ek zam var mı? SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bakın...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Son dakika deprem! Bugün deprem oldu mu? Kandilli Rasathanesi son depremlerin listesi!

Deprem oldu mu? Bugün nerede deprem oldu? bu soruların yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte 9 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın ölçtüğü son dakika deprem listesine dair detaylar!

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

O bankadan ertelemeli kredi imkânı! Üstelik borçları erteleme imkânı var!

Ülkemizde yaşanan deprem dolayısıyla bir yıl boyunca ödemesiz olarak çekilecek kredi imkânı ve faizsiz olarak ertelenecek borçlar bankalar tarafından gündeme getirildi.

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

TOKİ Muğla projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 304 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için tarih resmen belli oldu... Tam 304 yeni konutu aman kaçırmayın... İşte TOKİ Muğla 2023 projesi detayları...

İnşaatta borçmu var Haberi

İnşaatta borçmu var

Türkiye Bankalar Birliği’nin inşaat sektörüne yönelik kredilerle ilgili verileri, bu sektör için çalışanların borç parayla iş yaptığını ortaya koydu.



İnşaatı yapan, pazarlayan ve alan kişilerin bankalardan kullandığı kredimiktarı, 2013 yılının ilk 3 ayına göre bu yılın ilk 3 ayında yüzde 47 artarak 212,3 milyar liradan 311,8 milyar liraya yükseldi.


Artış hızı çok yüksek 


Bankaların doğrudan inşaatları gerçekleştiren firmalara verdiği kredimiktarı, aynı dönemde yüzde 46,13 büyüyerek 77,2milyar liradan 112,8 milyar liraya çıktı. Yine 2013 yılının ilk 3 ayı sonunda konut almak için bankaların kapısını çalan kişilerin kullandığı toplamkredi 99,3milyar liraya ulaşmıştı. Bu rakam 2 yılda yüzde 35,1 artarak 134,1milyar liraya çıktı. Emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik faaliyetlerine verilen kredi miktarındaki artış da dikkat çekiyor. Bu kalemde çekilen kredi miktarının 2 yılda yüzde 80,74...