29 / 11 / 2024

İnşaatta ihracat kapasitesi

İnşaatta ihracat kapasitesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

İnşaatta fiziki ilerleme nasıl hesaplanır?

İnşaatta fiziki ilerleme iş programında geçen kalemlerin sahadaki gözle görülür biçimde tamamlanma miktarıdır. Peki inşaatta fiziki ilerleme nasıl hesaplanır?

Türkiye’nin yapı ve inşaat sektörü 10 milyar dolarlık ihracat için Libya’ya çıkarma yapacak!

Geçen sene yapı ve inşaat sektörlerinde Libya’ya 1,1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Türkiye, söz konusu bu rakamı bu yıl daha da yukarı taşımayı hedefliyor.

İnşaatta kritik hesap: Beton ve kolon metrajı nedir, nasıl çıkarılır? 

İnşaatta fiziki olarak imal edilen her şeyin bir metrajı olduğunu söyleyen uzmanlar, kolon beton metrajı hakkında bilgi verdi. Peki Beton ve kolon metrajı nedir, nasıl çıkarılır? 

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

İhracat ikliminde büyüme endeksi 53,1 oldu!

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet şartlarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Nisan ayında 53,1 olarak gerçekleşti.

Şeker fiyatları 12 yılın zirvesini gördü! Yaşanan bu artışın sebebi ne?

Şeker fiyatları, tedarikçi ülkelerden yeterince arz gerçekleşmemesi ve fon alımları ile beraber yüzde 4,3 oranında yükselerek, son 12 senenin zirvesini gördü. Uzmanlar, yüksek fiyatların ülkeleri ihracatı kısıtlamaya itebileceğini Brezilya'dan gelecek hasada kadar piyasanın daha da sıkılaşabileceğin

Beyaz eşya sektörü senenin 9 ayında ihracatını korudu

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) açıklamış olduğu verilerine göre, 2022 yılının dokuz ayında altı ana ürün grubunda ihracat, bir önceki senenin aynı dönemine paralel seyrederken, iç satışlar ise yüzde 5 azaldı. İşte detaylar…

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

İnşaatta ihracat kapasitesi Haberi

İnşaatta ihracat kapasitesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), inşaat sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması amacıyla çalışmalara başladı. Ekonomi Bakanlığı ile Samsun TSO’nun Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (UR-GE) kapsamında hazırladığı ’Samsun İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması’ projesinin ilk eğitim çalışması gerçekleştirdi. Mobilya, gıda ve medikal sektörlerinin ardından inşaat sektörüyle devam eden UR-GE çalışmalarının ilki, Samsun TSO’da yapıldı. Projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine yönelik Türk Dış Ticaret Vakfı eğitmeni Hakan Akın, “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” verildi.


İHRACATTA DOĞRU PAZAR VE DOĞRU MÜŞTERİ

Sektör firma temsilcilerinin hazır bulunduğu eğitimde, eğitmen Hakan Akın, ‘Uluslararası Pazarlamanın Temel İlkeleri’, ‘Ürün ve Sektör Bilgisi’, ‘Uluslararası Pazarlamacı Profili’ ve ‘Pazar Araştırması’ konularında bilgi verdi. Eğitimde konuşan Hakan Akın, “İşletmelerin ihracata başlamalarının ana sebebi büyümek, gelişmek, kapasiteyi ve dolayısıyla karlılığı...