08 / 05 / 2024

İnşaatta talep

İnşaatta talep

2018 yılının ilk ekonomik göstergelerine göre ekonomide talep canlı gözüküyor. Konut yatırımları ekonomiyi canlı tutuyor.

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Ebebek halka arzına rekor talep geldi! Tarkim ise talep topluyor!

Ebebek’in halka arzına 3 milyon 917 bin 194 yatırımcıdan 7,7 kat talep geldi. ebebek halka arzı, en yüksek talep adediyle rekora imza attı. Bitki koruma ürünleri imalat ve satışını yapan Tarkim ise bugün itibariyle talep toplamaya başladı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Ev sahibinin yeni isteği şaşırttı: Kiracının ‘sicilini’ talep ediyor!

Sön dönemlerde ev sahibi ile kiracı arasında ki uyuşmazlıklar aldı başını gitti. Ev sahipleri artık kiracılardan sicil bilgisi talep etmeye başladı. Konuyu Milliyet Gazetesi yazarı, Prof. Dr. Erol Ulusoy kaleme aldı. İşte detaylar...

Altın neden yükselir, neden düşer? İşte altın fiyatlarının etkileyen etkenler!

Altın fiyatları, talep ve arz dengesi, para politikaları, jeopolitik riskler ve enflasyon beklentileri gibi faktörlerin etkisiyle sürekli olarak dalgalanıyor. Yatırımcılar ve piyasa uzmanları, altının değerini belirleyen bu faktörleri yakından takip ediyor. İşte altın fiyatlarındaki dalgalanmaların

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Xiaomi Air Fryer Fritöz’de Dip Fiyat! Tüm zamanların en uygun fiyatı!

Zaman zaman ev ve mutfak gereçlerinde çeşitli ürünler moda oluyor. Çok eskiden kullanılan ürünlerde dahil pek çok ürün arz talep kapsamında tekrar piyasada trend oluyor. Son zamanlarda da özellikle sosyal medya da fritözlerin kullanımına dair pek çok paylaşım görmekteyiz.

Kardeşler bağışlanan gayrimenkul için hak talep edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl babasının evinin satılıp ücretinin kardeşine verildiğini belirten okuyucu, annesinin evini kendisine vereceğini aktardı. Okuyucu bunun ne şekilde yapılmasının uygun olacağını ve diğer çocukların hak talep edip edemeyeceğini sordu.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 7 ay geride kaldı. Peki projenin inşaatında son durum ne? İnşaatta ilerleme hangi noktaya geldi? İşte detaylar...

İnşaatta talep Haberi

İnşaatta talep

Milliyet Gazetesi yazarlarından Güngör Uras bugünkü köşesinde ''Talep capcanlı büyüme sürecek'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı.. 

2018 yılının ilk ekonomik göstergelerine göre talep canlı. Büyüme devam edecek. (Tabii ki, talebin canlı olması, büyümenin devam etmesi önemli. Ancak beklenen büyümenin tüketime, inşaat ağırlıklı iç talepten ve ithalat artışından değil, sanayi yatırımları üretimi ile ihracat artışından kaynaklanmasıdır.)

İmalat Sanayi Satın Alma Endeksleri (PMI), ocak ve şubatta imalat sanayinde büyümeyi işaret ediyor.

2018, istihdamda önemli artışlarla başladı.

Ocak ve şubat ayları, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları, geçen yılın ocak ve şubat ayları kapasite kullanım oranlarının üzerinde.

Maliye Bakanı’nın açıkladığı bütçe rakamları, bütçe gelirleri, özellikle KDV ve ÖTV oranlarındaki artış, ilk 2 ayda ekonominin canlı olduğunu gösteriyor. Geçen yılın ilk 2 ayına göre 2018 yılının ocak ve...