13 / 05 / 2024

inşaatta yaşanan kazalar

inşaatta yaşanan kazalar

Antalya'da iş güvenliği ile ilgili eksikler nedeniyle 68 inşaata faaliyeti durdurma cezası verildi. 50'si eksiğini tamamlarken 18'i hala mühürlü. 68 inşaatta insan hayatının tehlikeye atıldığı tespit edildi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile yaşanan bazı sorunlarda ev sahibine hapis cezası gelebilir...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntıların hukuki çözümleri maalesef zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Ev sahipleri için 3 yıla kadar hapis cezası bile veriliyor.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

İki büyük dünya devi arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor

Amerika ile Çin arasında yaşanan ‘çip savaşı’ büyüyor. Çip savaşında ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, Çin'in elektronik şirketi Micron'a getirdiği yasakla beraber artarak devam ediyor.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

İnşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışlar meclis gündeminde!

İnşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışlar meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta maliyet arttı, projeler durdu!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, inşaat malzemelerindeki yaşanan artışların, yeni projeleri etkileyeceğini, fiyatları daha da artıracağını söyledi.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

inşaatta yaşanan kazalar Haberi

inşaatta yaşanan kazalar

Antalya'da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında 2014 yılı içerisinde inşaatlarda iş müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, 68 inşaatta insan hayatının tehlikeye atıldığı tespit edildi. Söz konusu 68 inşaata durdurma cezası verilirken, geçen sürede 50 inşaat eksiklerini tamamlayarak faaliyetine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Kalan 18 inşaatın ise halen mühürlü olduğu öğrenildi. İdari para cezası verilmesi de kararlaştıran 16 inşaatın ödeyeceği ceza miktarları ise henüz belirlenme aşamasında. 


YETERLİ ELEMAN YOK 

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, denetimlerin yeterli eleman olmadığı için istenilen düzeyde yapılamadığını söyledi. Şu an Antalya'da yapımı devam eden binlerce inşaat olduğunu hatırlatan Oğuz, "Antalya'da yılda 4-5 milyon metrekare yapı üretiliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bunların sıkı bir şekilde denetlenmesi için büyük bir eleman kapasitesi gerekli. Yapı...