06 / 05 / 2024

iptal edilen konut satışları

iptal edilen konut satışları

Türk vatandaşı olmak için Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı vatandaşlar eksper raporundan çıkan değerlemenin vatandaşlık için gereken 250 bin dolarlık sınırın altında kalması nedeniyle alım yapmıyor. Bu sebeple 10 gün içerisinde 250 milyon liralık konut satışı iptal edildi. 

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

İBB, Arnavutköy Belediyesi’ne yazı yollayarak imar planları iptal edilen Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatları durdurmasını ve yapı ruhsatlarını iptal etmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Zamlar iptal edilmişti! Akaryakıt fiyatlarına dev artış

Yurt dışı petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket pompaya yansıyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde iptal edilen benzin zammı bu gece yarısında itibaren geçerli hale geldi.

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Benzinde iptal edilen zam yarın geliyor! Sürücüler dikkat: Tabelalarda yarın tam bu kadar artış olacak!

Geçen cumartesi günü benzine zam geleceği açıklanmış ancak ardından bu zammın iptal edildiği duyurulmuştu. O zam yarın geliyor. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

Megakent İstanbul'da aralarında olacak şekilde pek çok kent için kar yağışı uyarısı verildi. Kar yağışı gerekçesiyle birçok uçak seferinde iptaller de duyurulmaya başladı. İşte Türk Hava Yolları'nın ve Pegasus'un iptal edilen o uçak seferleri...

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

iptal edilen konut satışları Haberi

iptal edilen konut satışları

Gayrimenkul sektörüne gelen değerleme düzenlemesi yabancı konut satışlarında 10 gün içerisinde yaklaşık olarak 250 milyon TL’lik satışın iptaline neden oldu.

BloombergHT''den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre, yabancı alıcıların banka kredisiyle yapmak istedikleri gayrimenkul alımlarında, eksper raporlarında bulunan değerlemelerin, satıcıyla anlaşılan değerlemenin altında olması halinde Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancı alıcıların alımdan vazgeçtikleri ifade ediliyor. Bu durum satışlarda iptaller yaşanmasına sebep oluyor.

10 günde yaklaşık 250 milyon TL'lik konut satışının yanlış değerlemeler sebebiyle iptal edildiğini söyleyen gayrimenkul sektör temsilcileri sistemin acilen durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Geçtiğimiz dönemde yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı veren kanuna göre, minimum 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan kişiye Türk vatandaşlığı verme hakkı tanınıyordu. Ancak sektör temsilcileri değerleme aşamasını SPK lisanslı değerleme firmaları yapmadığından 'hileli vatandaşlığa' kapı aralandığı...