02 / 05 / 2024

İran hükümeti

İran hükümeti

2012 yılının ilk dört ayında Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısı, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 37 oranında azaldı

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Alman hükümeti Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası vatandaşları ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.

İşte hükümetin yüksek kira ücretlerini düşürecek yeni stratejisi!

AK Parti hükümeti, kiralara yapılan fahiş zamların önüne geçebilmek için TÜFE’ye göre kira zammı uygulamasını rafa kaldıracak.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümeti 35 yaşın altındaki gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

Küba hükümeti ödemelerde kripto paraları kabul edecek!

Küba hükümeti tarafından ülkede gerçekleştirilen ödemelerde kripto para birimlerinin tanınacağı, konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklandı.

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Çalışmalarına devam eden Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Libya'da son dönemlerde yaşanan savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturulduğunu duyurdu.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

İran hükümeti Haberi

İran hükümeti

İran hükümetinin turizmcilere Türkiye’ye gidilmemesi yönünde telkinlerde bulunduğu öğrenildi. Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin de pazardaki büyüme oranını sekteye uğratacağını öngören Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni pazarlarda tanıtıma öncelik vereceğini açıkladı.


438 bin İranlı turist


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizm verilerine göre, 2012’de Türkiye’ye gelen İran’lı turistlerde önemli bir azalma oldu. Ocak-Mayıs döneminde İran’dan Türkiye’ye 2010’da 739 bin 803, 2011’de 746 bin 686 turist ziyarette bulunurken bu sayı 2012’nin ilk dört ayında 438 bin 840’a düştü. Bakanlık yetkilileri bu azalmadaki en büyük nedenin, İran hükümetinden kaynaklanan baskı olduğunu dile getirdi. İranlı turistlerin Türkiye’de en çok ziyaret ettiği bölgeler İstanbul, Antalya ve Konya olarak biliniyor.


Yeni pazarlarda tanıtım


Bakanlığın Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin 2012’de etkilerinin daha fazla süreceğini hesap ederek, turist kaybının yaşanmaması ve ziyaretçi...