03 / 05 / 2024

İş yeri kiralarında stopaj kalkmalı mı

İş yeri kiralarında stopaj kalkmalı mı

Mal sahibinin vergisini esnafın ödediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kira stopajı yükünün esnafın sırtından kaldırılmasını istedi.

Yüzde 55.9 olan iş yeri kira zammında sınır tanınmıyor: Mülk sahipleri yüzde 1.600'ü geçen zam istiyor!

İstanbul’da kantin kiralarında talep edilen fahiş artışlar gündem oldu. snaf, bu artışların olması halinde ürünlerin de zamlanacağını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. İşte o rakamlar...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Konut kiralarında uygulanacak olan yüzde 25 artış sınırı genişletilsin talebi

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

İş yeri kiralarında stopaj kalkmalı mı Haberi

İş yeri kiralarında stopaj kalkmalı mı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yeri kiralarında stopajın kalkması gerektiğini belirtti. 


Palandöken, yazılı açıklamasında, stopaj uygulamasının, bir tahsilat yöntemi olmaktan çıkıp vergi yükünün bir başkasına devredilmesi şekline dönüştüğünü belirterek, iş yeri kiralarında kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mükellefin değil, kiracı konumundaki ticaret erbabının ödediğini bildirdi. 


Mal sahibinin vergisini esnafın ödediğine işaret eden Palandöken, kira stopajı yükünün esnafın sırtından kaldırılmasını istedi. 


Kira stopajının kaldırılmasıyla esnafın rahatlayacağını ve üstünden büyük bir yükün kalkacağını vurgulayan Palandöken, "Esnaf dükkan açmak için iş yeri sahiplerinin isteklerini kabul etmek durumunda kalıyor. Bu nedenle yapılan kira sözleşmeleri net kira üzerinden belirleniyor ve vergi yükü de mülk sahibinin değil, kiracı durumundaki esnaf ve sanatkarın üzerinde kalıyor. 2014'te iş yeri kiralarından kesilen...