30 / 04 / 2024

işçilerin mali hakları

işçilerin mali hakları

Milyonlarca kamu çalışanı, Emekli Sandığı emeklisi ve kamu işçileri bu yıl toplu sözleşmeye girecek. Çalışanların önümüzdeki 2 yıl için sosyal ve mali hakları belirlenecek.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

HAK-İŞ'ten belediye çalışanları da Kamu Çerçeve Protokolü'ne dahil edilsin talebi! 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye ve belediyelere bağlı şirketlerindeki işçilerin de Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesine alınmasını ve imkanlarından faydalanmasını istedi. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklisine şimdi de Ağustos 2023 müjdesi! Yüzde 70 zam ve 3 kat ödeme! Detaylar peş peşe geldi!

1 Ağustos tarihinde başlayacak 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde, yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi için mali ve sosyal haklar kesinleşecek. Görüşmelerde ön plana teklifler dikkatle takip ediliyor. İşte merak edilenler...

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Türkiye’nin en büyük bankalarından VakıfBank 2023’ün ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: "İlk üç ay için mali sonuçlarımız da bankamızın güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Kamu işçilerinin maaş zammı kapsamında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son viraja girildi. Belirlenecek rakam sonrasında işçilerin bir kısmı ocak ayında, diğerleri ise martta ödemeleri alacak.

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Türkiye'de 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı. Bu, Türkiye'deki geçici işçilerin istihdam koşullarında önemli bir değişiklik olabilir. İşte detaylar...

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Bağ-Kur'lu işçilerin emeklilik şartları ve prim sisteminde değişiklik olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gündemde olduğunu ilan etti.

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Maaşlara zam pazarlığı! Hükümetten yeni teklif geliyor

Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması tahmin ediliyor.

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bayram tatilinde çalışanlar ne kadar mesai alacak? Milyonların merak ettiği bayram hesabı belli oldu!

Bayram tatili boyunca çalışan milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren mesai ücretleri belli oldu. İşte 3.5 günlük Ramazan Bayramı ve idari izinli günler dahil çalışan işçilerin mesai ücretleri..

işçilerin mali hakları Haberi

işçilerin mali hakları

2021 yılında birçok kesim için toplu sözleşmeler imzalanacak. Böylece önümüzdeki 2 yılın zamları ve sosyal hakları da belirlenmiş olacak. Sendikalar şimdiden hummalı bir çalışma yaparak toplu sözleşmelere hazırlanıyor.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in yazısı'na göre; memur ve memur emeklileri için memur sendikaları diğer toplu sözleşmeler için ise işçi sendikaları devrede olacak.  3.5 milyon memurun sosyal ve mali hakları belirlenecek. 2 milyon emekli memurun 2 yıllık zam oranları belirlenecek. 700 bin kamu işçisinin 2 yıllık mali hakları belirlenecek.Metal iş kolunda 200 bin işçinin hakları konuşulacak.

ÖNCE İŞÇİLER MASAYA GELECEK 

İlk buluşma kamu işçileri için olacak. Kamu kurumlarında çalışan işçiler ile toplu sözleşme görüşmelerinin Mayıs ayında başlaması bekleniyor. Burada yaklaşık 700 bin işçi için sosyal ve mali hakların belirlenmesi bekleniyor.

Görüşmeleri en büyük konfederasyon olan TÜRK-İŞ yürütecek. Sonbaharda...