29 / 04 / 2024

İskan alınmadığı zaman ne olur

İskan alınmadığı zaman ne olur

İnşaatı tamamlanan yapılar için alınması gereken iskan belgesi nedir, iskan alınmadığı zaman ne olur? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Mayıs başında rekor üstüne rekor kıran gram altının fiyatındaki gerileme ne anlama geliyor? Altın fiyatları yeniden yükselecek mi? Ne zaman alım yapmak lazım? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberde..Tıklayın..

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla alakalı korkutan bir tahmin geldi. Geçer, tedbir alınmadığı zaman doların 35-40 TL arasına çıkacağını ve karaborsaya düşeceğini iddia etti. Geçer'in bu tahmini herkesi endişe içine soktu.

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Borsa uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, hem yurt içi hem yurt dışı dinamikler nedeniyle endekste geri çekilmeler olsa bile yıl genelinde umutlu. Borsaya yatırım yapmayı düşünenler ise alım için fırsat kolluyor.

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından bölgede büyük bir salgın olduğu ve önlem alınmadığı takdirde kurtarılan vatandaşların hastalık nedeniyle kaybedileceği uyarısı geldi.

Gümüş için alım zamanı belli oldu! Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş net tarihi açıkladı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş yatırımı yapmak isteyenler için alım zamanını açıkladı. Net tarih belli oldu. İşte detaylar...

Altın alalım mı? sorusuna yanıt İslam Memiş'ten geldi! Altın için en doğru alım zamanı resmen belli oldu

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın almak için bekleyen yatırımcılara en doğru alım zamanını açıkladı.

İslam Memiş, altın takvimini açıkladı! Frene basan altın için şimdi alım zamanı! Yatırımcılar geç kalmadan hemen koşun

Altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda ABD'den gelen verilerin etkisi ile bir anda yükselirken yatırımcıların çoğu altın alım fırsatını kaçırdı. İslam Memiş ise altın takvimini açıklayarak yatırımcıları uyardı. Frene basan altın için şimdi alım zamanı! Yatırımcılar dikkat, geç kalmadan alın...

Konutta alım zamanı mı? İkinci el konut fiyatları düşecek mi?

Faizin düşük, enflasyonun ise yüksek olduğu piyasa şartlarında konuttun 'peynir ekmek gibi' satılması gerekiyor ama konut satışlarındaki gerileme sürüyor. Bankalar, alıcılar, satıcılar ekseninde neler oluyor? Seçimden sonra konut piyasası nasıl şekillenecek? İşte merak edilen sorulara yanıtlar...

Gümüşe olan talep fiyatları yükseltti! Gümüşün gramı ne kadar? Gümüşte en doğru alım zamanı

Yatırımcıların son zamanlarda gümüşe olan talepleri arttı. Talepteki bu artış gümüş fiyatlarını da yükselmeye başladı. Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçerken gümüş bugün kaç lira oldu ve en doğru alım zamanı ne zaman? İşte merak edilenler...

Yatırımcılar dikkat gümüşte alım zamanı mı? Gümüşün gram fiyatı kaç lira?

Yatırımcılar altın fiyatlarından sonra en çok gümüş fiyatlarını araştırıyor. Gümüşün gram fiyatı şu dakikalarda alış fiyatı 11,54 lira, satış fiyatı ise 11,87 lira seviyesinde işlem görüyor. Peki gümüş bugün kaç lira seviyesinde güne başladı? Gümüşün gram fiyatı kaç lira?

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

İskan alınmadığı zaman ne olur Haberi

İskan alınmadığı zaman ne olur

İskan belgesi nedir?

İskan belgesi, inşaatı tamamlanmış binalara belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından verilen belgedir. Bu belge, hayata geçirilen binanın tasdik edilen projesine uygun yapılıp yapılmadığına bakılarak, uygun yapılması durumunda verilen kullanma iznini ifade ediyor.


İskan alınmadığı zaman ne olur?

İskan belgesi alınmadığı takdirde, söz konusu binalara ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Örneğin, İSKİ suyunun şebeke tarifesinden değil de şantiye tarifesinden sağlanması nedeniyle su faturasının yüksek gelmesi, elektrik faturasının yüksek gelmesi gibi...


İskan hangi durumda alınmaz?

İnşaatın tasdikli projesine uygun yapılmaması durumlarında; imara uygun yapılmadığı zaman; harç ve sigorta primleri gibi giderler ödenmediği zaman alınamıyor.


İskan belgesinin alınabilmesi için bazı evrakların temin edilmesi ve bağlı olunan belediyeye başvurulması gerekiyor.


İskan belgesi için gerekli belgeler;

-Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

-Tapu kaydı bilgileri,

-Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

-Dış...