02 / 05 / 2024

iskan dışındaki alanlarda uygulanacak esaslar

iskan dışındaki alanlarda uygulanacak esaslar

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

Türkiye'de ev sahibine düşman anlayış değişmezse, gayrimenkulde yurt dışına kaçış devam eder!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, resmi X sosyal medya hesabından Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları ile ilgili bir paylaşım yaptı ve bu kaçışın sürebileceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

A101'de haftalık kampanya devam ediyor! Tuvalet kağıdı, elektronik eşyalarda fırsat ürünleri...

Ülkemizin en sık tercih edilen zincir marketleri arasında olan A101 indirimli ürünler fiyat listesini yayımladı. Bu hafta 16’lı tuvalet kağıdındaki rakamlar vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. İşte 11 Ocak A101 indirimli ürünler tam listesi...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

İngiltere'de Londra dışında ortalama konut kirası ilk defa 1.000 sterlini geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası Nisan ayında ilk defa 1.000 sterlini geçti.

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

A101 bayram öncesi bombayı patlattı! Tuvalet kağıdındaki kampanyayı kaçırmayın

Tuvalet kağıdına büyük bir indirim de A101'den geldi. A101 market zinciri 32'li tuvalet kağıdının satış ücretini dibe çekti. İşte tuvalet kağıdında büyük indirim yapan o market ve indirimin ayrıntıları.

Migros'ta tuvalet kağıdına dev indirim! Yarına yetişen alır

Pandemi döneminde en çok zam gelen ürünler arasında olan tuvalet kağıtları günümüzde halâ çok zam gelen ürünler arasında. Migros'ta büyük gereksinim halinde olan tuvalet kağıtlarında büyük indirimler yapıyor. Tuvalet kağıdındaki indirimi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitlerin yurt dışındaki projeleri yarım trilyonu buldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hizmet ihracatının da en az ürün ihracatı kadar önem taşıdığını vurgulayarak, 2022’nin ilk 10 ayında 76,4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını bildirdi.

iskan dışındaki alanlarda uygulanacak esaslar Haberi

iskan dışındaki alanlarda uygulanacak esaslar

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde, "Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar"a yer veriliyor. 


Bu alanlarda yapılacak ifraz ve tevhid işleri ile yapı şartları, bu yönetmelikte açıklanıyor. İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor.


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden...