15 / 05 / 2024

İskanı alınmamış eve kredi

İskanı alınmamış eve kredi

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki bir binaya iskan alınmamışsa ne olur? İskanı alınmamış ev ne demek?

1934 yılında arsa, arazi ve konutlar için ödenmeyen tüm vergiler alınmaya başlanmış!

1934 yılında metruk binalar da dahil o zamana kadar alınmamış, arsa, arazi ve konut vergilerin tamamı alınmaya başlanmış.

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

Un, Süt, Şeker, Ekmek ve makarna derken mutfağın olmazsa olmazına da flaş zam yolda. Hemen alıp eve koyun

El Nino hava olayları Türkiye'de mutfağın olmazsa olmazı olan ürünlerden birine zam gelmesine neden olacak. Alabilen vatandaşların şimdiden ürünü alıp evlerine koymaları tavsiye ediliyor.

HAK-İŞ'ten belediye çalışanları da Kamu Çerçeve Protokolü'ne dahil edilsin talebi! 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye ve belediyelere bağlı şirketlerindeki işçilerin de Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesine alınmasını ve imkanlarından faydalanmasını istedi. İşte ayrıntılar...

Eken paraları torba torba alıp eve götürüyor ev araba bağ bahçe alıyor. Koşun gidin alın ekin

Çiftçiler hangi ürünlerden para kazanıldığını merak ediyor. İşte çiftçilere para kazandıran önemli bir bilgi daha.

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Sabit gelirli bir çalışan 100 metrekare bir eve nasıl sahip olabilir? İşte hesabı

Konut fiyatları son 1 yıl içinde uçtu gitti. Sabit gelirlilerin ev alması hesabı içinden çıkılmaz bir hal alırken Fox Haber'de Ozan Gündoğdu içinden çıkılmaz bu hesabı kalem kalem yaptı. İşte o formül...

İskanı alınmamış eve kredi Haberi

İskanı alınmamış eve kredi

İskanı alınmamış ev ne demek?

İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini; oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteren ve belediyenin imar birimleri tarafından düzenlenen izin belgesi olarak karşımıza çıkıyor.


Yapının ruhsatlı projesine veya bölgenin imar planına uygun olarak inşa edilmemesi halinde, yapıya iskan belgesi verilmiyor. Aynı zamanda yapının ssk gibi borçlarının bulunması halinde de yine iskan belgesi düzenlenmiyor. Buna göre inşaatı tamamlanmış ancak iskanı olmayan evler "iskanı alınmamış ev" olarak nitelendiriliyor.


Bir evin iskan belgesi olmaması da, o evin yasal olarak bitmediği hala kayıtlarda inşaat niteliğinde olarak kaldığını gösteriyor.


İskanı alınmamış eve kredi..

İskan belgesi alınmamış olan yapılara bankalar kredi vermiyor. Böylece, daire sahipleri evlerini ancak nakit olarak satabiliyor. Ayrıca, konut alımında seçici davranan tüketiciler de iskan ruhsatı olmayan bir daireyi...