06 / 05 / 2024

iskanın alınması şart mı

iskanın alınması şart mı

Ev hayali kuran vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de ev alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği. Peki ev alacakların dikkat etmesi gereken noktalar nedir?

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?

Artan döviz kuru oranları, sıfır telefon almayı giderek zorlaştırıyor ve bu durumda replika telefonlar ortaya çıkmış durumda. Ancak, replika telefonların alınması doğru bir tercih mi? İşte ayrıntılar...

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Altının efendisi İslam Memiş altın almak isteyenlere seslendi! Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Altının efendisi İslam Memiş, altın almak isteyenlere seslenelerek hangis evieyden altın alınması gerektiğini söyledi. Bu rakamı görürseniz hemen alın, yoksa zarar edersiniz!

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Altın analistlerinden flaş altın uyarısı: Bu tarihe kadar hemen altın alın

Altın analistlerinden altın fiyatlarıyla ilgili flaş bir tahmin geldi. Altın fiyatlarının yükseleceğini ön gören analistler, kesinlikle altın alınması gereken tarih hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

iskanın alınması şart mı Haberi

iskanın alınması şart mı

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. İşte Heper'in o yazısı...

Herkesin hayatına dokunan ancak çok fazla bilgi sahibi olunmayan bu konularla ilgili bugün itibarıyla yazı dizisine başlıyoruz.  Herkesin hayali ev! Son dönemde tarihi dip seviyelere çekilen faizlerle bu hayale ulaşmak çok daha kolay hale geldi. 100 binlerce ev yeni sahibini buldu. Çoğu kişinin evi olsa da gerek iş icabı gerekse imkansızlıklar nedeniyle kiracı hane sayısı da 7 milyon civarında.

Ev sahipliği ve kira olayı 83 milyonu ilgilendiren bir konu. Konut almakla veya kiralamakla işlem bitmiyor. Yeni evin iskanlı olup olmaması, aidatlar, müteahhitle olası sorunlar, kira sözleşmelerinin ihlali...

KAT İRTİFAKI NEDİR?

Kat irtifakı, kat mülkiyetine geçiş için bir basamaktır. Bir arsaya inşaat yapılacağı zaman tek tapulu...