21 / 05 / 2024

iski sınırlarını aşan yapılar

iski sınırlarını aşan yapılar

İSKİ tarafından tespit edilen mevzuata aykırı yapılara ve derelerde yapılan ıslah çalışmaları TBMM gündemine taşındı..

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

2023 yılında A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için harç ücreti 825 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL ve vakıf payı ise 145 TL olarak belirlenmişti. Toplamda ödenmesi gereken ücret 1.594 TL'ydi. Bu ücretlerin 2024 yılında ne kadar olacağı ise şu an merak konusu. İşte güncel ehliyet fiyat listesi…

Kirada yüzde 25 zam sınırını aşan ev sahibinin başı büyük dertte! Faiziyle birlikte ödeme yapmak zorunda kalacaksınız

Av. Gökçe Özdemir, ev sahiplerinin, yüzde 25 sınırı üzerinde artış yapmaları halinde başlarının büyük derde gireceğini söyledi. Kiracıyla kanuni sınırın üzerinde bir oranda anlaşılması durumunda ileride kiraya veren kendisine karşı kiracı tarafından açılacak bir dava sonucunda ciddi tutarda faiz ile

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Aşırı sıcak havalar nedeniyle hem kendi sağlığımıza hem de aracımızın sağlığına dikkat etmek zorundayız. Yaz aylarında uzun süreli park durumunda aracımızda unuttuğumuz veya bıraktığımız bazı eşyalar sonucu zehirlenme veya patlamalara yol açan çeşitli tehlikeler taşıyor.

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı! İşte o rakamlar...

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı, buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı. İşte o açıklama...

Finansbank kesenin ağzını açtı. Bir de bunu inceleyin

Bankaların kredi konusundaki yarışı devam ediyor. Kesenin ağzını açan bankalar arasına Finansbank da katıldı. İşte banka tarafından hazırlanan kredi kampanyasının detayları.

'Yarısı Bizden' kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden'' kampanyası başvurularının bugün başladığını belirterek başvuran kişi sayısını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

ING bank kesenin ağzını açtı. ING Bank müşterileri acil baksın

Bankalardaki kredi hareketliliği devam ediyor. Kesenin ağzını açan son banka ING Bank oldu. Banka tarafından 50 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar.

iski sınırlarını aşan yapılar Haberi

iski sınırlarını aşan yapılar



İSKİ tarafından tespit edilen mevzuata aykırı yapılara ve derelerde yapılan ıslah çalışmalarını CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi meclis gündemine taşıdı. Hamzaçebi sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Türkiye'nin arazi yapısı, yer şekilleri ve meteorolojik koşulları nedeniyle sık sık büyük doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Hamzaçebi "Gerek küresel ısınma, gerekse kentlerdeki betonlaşma nedenleriyle gerçekleşen iklim değişikliği sonucunda olağan iklim ve yağış karakteristiği farklılaşmış, eskisine göre çok daha şiddetli doğa olayları ve yağışlar yaşanır hale gelmiştir. Arazi kararları doğa merkezli olmadığı, dengeli ve eşitlikçi bir kalkınma modeli uygulanmadığı için 20 milyona yakın insanın yaşadığı İstanbul’da, doğal afetler eskisine göre çok daha büyük sonuçlar doğurmakta, can ve mal kayıpları yaşanmaktadır." dedi.

Yoğun yağış, sel, taşkın gibi doğal afetlerde en başta dikkat...