28 / 04 / 2024

ispanya fagor

ispanya fagor

Avrupa’da Yunanistan’dan sonra İspanya ekonomik krizden dolayı çok zor günler geçiriyor. İspanya'nın önde gelen beyaz eşya firmalarından biri olan Fagor, kriz nedeniyle iflas erteleme talebinde bulundu...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Otomotiv pazarında Avrupa gözünü Türkiye’ye çevirdi! Türkiye İspanya’yı geride bırakıyor!

Avrupa’da gittikçe sertleşen emisyon kuralları, üreticileri elektrikli araç üretimine mecbur bıraktığı için gözler Türkiye’ye çevrildi. Citroen CEO’su Cobee, içten yanmalı motorda birinci pazarın Türkiye olacağını söyledi.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

İspanya'da süt tüketimi son 1 yılda yüzde 5, son 20 yıla göre ise yüzde 25 düştü. Hayvan çiftliği sahipleri isyan ediyor. Durumun devam etmesi halinde kapımıza kilit takacağız. İşte haberin detayları..

Sıcaklar zeytini vurdu! İspanya'da zeytinyağı üretimi düştü! Türkiye İhracattan umutlu! Fiyatlar nasıl etkilenecek?

Batı Avrupa’da aşırı sıcaklar ve kuraklığın üretimi etkilemesi sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının artacağı belirtildi. Peki, zincir marketlerde zeytinyağı fiyatları ne kadar? İşte 10 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Peker GYO'nun iştiraki Peker GYO Spain SL, İspanya'da 1.4 milyon Euro'ya 2 gayrimenkul aldı! 

Peker GYO'nun İspanya'daki iştirak şirketi Peker GYO Spain SL, İspanya Malaga Marbella'da Urbanisation Oasis Club projesindeki 2 konutu 1 milyon 400 bin Euro'ya satın aldı. 

Peker GYO, İspanya'daki Urbanisation Oasis Club projesinden 1.4 milyon Euro'ya gayrimenkul aldı!

Peker GYO, İspanya Malaga Marbella'da yer alan Urbanisation Oasis Club projesinden 1 milyon 400 bin Euro'ya gayrimenkul aldı. 

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!

İspanya hükümeti 35 yaşın altındaki gençlere kira yardımında bulunacak. Ödenecek tutarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

Bbh-Chemtrol Internatıonal Organızatıon Sl Merkezi İspanya İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Bbh-Chemtrol Internatıonal Organızatıon Sl Merkezi İspanya İstanbul Merkez Şubesi Sarıyer’de 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!

İspanya Barselona'da belediye, yüksek kira bedeli aldığı için bir ev sahibine toplamda 9 bin avro ceza verdi.

ispanya fagor Haberi

ispanya fagor

Dünyanın sayılı medya organları; Ap, Reuters, El Paris, Washington Post, The West Australian, Canadian Business, Boston Herald gibi medya organlarında çıkan haberlere göre dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden İspanyol Fagor, kriz nedeniyle iflas erteleme istedi. Bask Bölgesi’ndeki Mondragon Cooperative Grubu’nun en büyük parçalarından biri olan şirket, net rakamı tahmin edilemeyen borçlarını ödeyecek finansmanı bulamadığı için iflas erteleme istediği belirtiliyor. Yaklaşık 6000 çalışanı bulunan Fagor’un 2007’deki mortgage krizinden sonra satışlarının yüzde 37 oranında azaldığı bildirildi. Yaklaşık 4 yıldır resesyon yaşayan İspanya’da işsizlik oranı yüzde 26,3’e ulaşmış bulunuyor. Bu arada Fagor; Türkiye’de de endüstriyel mutfak sektöründe faaliyet gösteriyor. Şatışlarının ciddi biçimde azalmasından dolayı Mondragon son 4 yıldır zarar açıklıyordu. 6 bin çalışanı olan şirketin, 1.600 çalışanı Bask bölgesindeki 5 fabrikada...