02 / 05 / 2024

ispanya hükümeti kira yardımı

ispanya hükümeti kira yardımı

İspanya'da 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Hükümet enflasyonun önüne işte böyle geçecek!

AK Parti hükümeti, yüksek enflasyonun önüne geçebilmek için zabıtalarla sıkı takibe devam edecek.

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Hükümetten 65 milyarlık yardım paketi

Alman hükümeti Avrupa’da yaşanan enerji krizi sonrası vatandaşları ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Büyük kira krizi kapıda! Vatandaş evsiz yurtsuz kalacak

Kira fiyatlarındaki fahiş zamlar nedeniyle vatandaş kirasını karşılayamaz duruma geldi. AKP hükümeti sözleşmelerde zam için yüzde 25 tavan fiyat belirlese de vatandaş için yeterli olmadı.

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.

Hükümetin kira adımı boşa çıktı! Ev sahipleri yasal limiti aştı

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hükümetin 1 Temmuz'a kadar kiraya yüzde 25 üst limit koymasına rağmen ev sahipleri yasal sınırı çoktan aştı.

İşte hükümetin yüksek kira ücretlerini düşürecek yeni stratejisi!

AK Parti hükümeti, kiralara yapılan fahiş zamların önüne geçebilmek için TÜFE’ye göre kira zammı uygulamasını rafa kaldıracak.

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

ispanya hükümeti kira yardımı Haberi

ispanya hükümeti kira yardımı

Yaşanan son gelişmelere göre, İspanya'da sol koalisyon hükümeti aldığı kararla kültürel faaliyetler ve konut ve için gençlere para yardımı verileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İspanya Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve meclise gönderilen  yardımlarda en çok konut sahiplerine yönelik kararlar oldukça dikkat çekti.

Yeni yasa tasarısıyla, 18 ile 35 yaşları arasında olup senelik 23 bin 725 avrodan daha az kazanan gençlere iki sene boyunca aylık 250 avro konut yardımı verilecek.

Ayrıca ülkedeki yoksul ailelere de maddi durumlarına göre ödedikleri kira tutarlarının yüzde 40'ına kadar yardım yapılması planlanıyor.

Yeni yasa tasarısında konutlarını boş tutan ev sahiplerinin emlak vergisi oranlarının yüzde 150'ye kadar yükseltilmesi ve Barselona, Madrid gibi büyük kentler başta olmak üzere konut kiralarının çok fazla yükseldiği bölgelerde kira bedellerinin düşürülmesiyle ilgili maddeler de en...