05 / 05 / 2024

ısparta eğirdir tarihi cami

ısparta eğirdir tarihi cami

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 1200'lü yıllarda yapılan Hızırbey Camisi, tarihi, ahşap işçiliği ve altından yol geçen, sur üzerindeki minaresiyle ilgi çekiyor.

Isparta ve Manisa'da 39 adet iş yeri satılıyor!

Isparta Eğirdir Belediyesi ve Manisa Gölmarmara Belediyesi, toplam 39 adet dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Peki iş yerlerinin satış fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 

Belediyeden satılık ve kiralık 10 gayrimenkul!

Eğirdir Belediye Başkanlığı, 7 gayrimenkul için satış, 3 gayrimenkul için de kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihaleler ile ilgili detaylar...

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

Belediyeden büyük fırsat: 32 dükkan satacak! 

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Satış ihalesi 15 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Altın ve dolar yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş tarih verdi! Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarının ters köşe olacakları tarihi açıkladı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Kademeli emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı düşecek mi?

İşe giriş tarihi 9 Eylül 1999 senesinden sonra 2000-2008 arası ve 2008 sonrası sigortalı olanlara has kademeli emeklilik sistemi üstünde çalışmalar yapılacağı söylendi. Erken emekliliği kaçıran vatandaşlar sorularınızın cevabı bu haberde. Kademeli emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı düşecek mi?

EYT formülü bekleyenler dikkat! 'Günsüz işe giriş' yapılanlar emekli olmak için nasıl bir yol izlemeli

EYT formülünün detaylarının ortaya çıkmasına  sayılı günler kaldı ancak hala durumu net olmayanlar bu kapsamda olup olmadığını bilmeyenler var. EYT için işe giriş tarihi çok önemli. İşe girişi yapılıp, prim yatırılmadıysa ne olur?

Altın duracak duracak güüüm diye patlayacak! Analistler peş peşe o tarihi verdi

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş devam ederken, vatandaşlar fiyatların patlayacağı tarihi merak ediyor. Analistlerden peş peşe altın fiyatlarının patlayacağı tarih hakkında değerlendirme geldi.

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Isparta'da arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Isparta Eğirdir'de yaşanan arazi kavgasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı...

Eğirdir'de 20 milyon TL'ye satılık otel binası!

Eğirdir Belediye Başkanlığı , Eğirdir Yeşilada'da yer alan otel binasını 20 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

TOKİ Isparta Bağlar 142 konut ihalesi bugün!

Isparta ili Eğirdir ilçesi Bağlar mahallesi 142 adet konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

ısparta eğirdir tarihi cami Haberi

ısparta eğirdir tarihi cami

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan 800 yıllık Hızırbey Camisi, ahşap işçiliği ve sur üzerindeki minaresiyle tarihe meydan okuyor.


İlçe meydanında bulunan Dündarbey Medresesi'nin karşındaki Hızırbey Camisi'nin, Eğirdir'de hüküm süren Hamitoğulları Beyliği ya da Anadolu Selçuklu Devleti tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Caminin 1237 yılında inşa ettirildiği biliniyor.


Kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tespitlerine göre, Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı Batı Akdeniz'in en eski camisi Hızırbey, kündekari sanatının en iyi örneklerini barındırıyor.


Kubbesi olmayan, içeriden dışarıya doğru taşan dikdörtgen planlı Hızırbey, ahşap direkli ve tavanlı camiler grubunda bulunuyor.


Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebiliyor

Aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebildiği cami, minaresiyle de farklı görünüyor. Minare, cami ve yanındaki medreseyi saran surların üzerinde yer alıyor. Minarenin altından yol geçmesi de görenlerin...