29 / 04 / 2024

işsizlik maaşı

işsizlik maaşı

Temmuz ayında asgari ücrete gelen zammın ardından işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. Peki, işsizlik maaşı alma şartları nelerdir? Kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşte detaylar…

Çalışanın milyarlarca doları bakın nasıl eridi?

Milyonlarca çalışan ve işverenden yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun varlığı 4 yılda eriyip pul oldu. İşsizlik Sigortası Fonu’nun 4 yıl önce milyarlarca doları vardı ancak uygulanan politika kasadaki nakit varlığı bakın nasıl eritti...

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete gelen zamlarla birlikte işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. Peki 2022 işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlik maaşına başvuracaklar hemen bakın! İşsizlik maaşı kaç TL oldu? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? 

Kendi rızası dışında işinden ayrılmak durumunda kalan sigortalı vatandaşlar, işssizlik maaşının kaç lira olduğunu araştırıyor. Peki işsizlik maaşı kaç lira? 2022 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır? İşte işsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylar...

İşsiz ödeneği zamlandı! İşsize 10 ay boyunca yatacak! İşsizlik ödeneği ne kadar 2022?

İşsizlik ödeneğinin ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 10 ay boyunca alınan işsizlik ödeneğine dair detaylar!

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

Yeni asgari ücretle beraber geçerli olan işsizlik ödenekleri 1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik ödenekleri, bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanacak.

İşsizlik maaşı alanlar dikkat dikkat! En düşük işsizlik maaşı belli oldu!

1 Temmuz tarihi itibariyle değişen asgari ücretlerin yanında işsizlik maaşları da değişmiş oldu. Yapılan yüzde 30 zam oranıyla vatandaşlar da yeni düzenlemeyle işsizlik maaşların ne kadar olduğunu merak ediyor.

İşsizlik maaşına %30 zam! Her ay hesaplara 5.137 lira yatacak! İşsizlik maaşı nasıl alınır?

1 Temmuz itibarıyla sadece çalışanların maaşları artmadı. Asgari ücret zammı ile işsizlik maaşlarına da iyileştirme geldi. Peki, işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşte detaylar…

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek

Asgari ücret ile birlikte artan işsizlik maaşı son olarak ne kadar oldu? İşsizlik maaşı kimlere verilir? İşsizlik maaşını almak için şartlar neler? İşte detaylar…

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste

Asgari ücret rakamının 5500 TL olmasıyla birlikte birçok kalemde de artış yaşandı. İşte detaylar…

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 Temmuz zammından sonra işsizlik maaşı kaç TL oldu?

İşsizlik maaşının ne kadar olduğu yapılan 2022 Temmuz asgari ara zam sonrası merak edilmeye başlandı. İşte 2022 işsizlik maaşına dair detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu 81 ilde başladı! Binlerce işsize iş kapısı maaşlar peşin ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve işsizlerin, mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan işbaşı eğitim programının detayları belli oldu.

ABD'de kritik veri açıklandı! 53 yıl sonra bir ilk…

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, 19 Mart ile biten haftada 187 bine düşerek, Eylül 1969 yılından beri en düşük seviyeye geriledi. ABD’de işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, geçen hafta 28 bin birden azalmış oldu. 

İŞKUR'dan 4270 TL ödeme! Tam 10 ay alabilirsiniz…

İşini bırakıp da daha önceden paylaşılan şartları taşıyanlara, İŞKUR’dan 10 ay boyunca 4 bin 270 Türk lirası para veriliyor. İşsiz kalınan tarihten en az 30 gün içerisinde başvuran ve şartları taşıyan herkes, 4 bin 270 Türk lirası alabiliyor…

İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? Nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı 2022 yılı asgari ücret zammının açıklanmasının ardından netlik kazandı. Daha önce belirli bir süre sigortalı olarak çalışmış ancak şu an kendi isteği dışında işsiz kalmış vatandaşların işsizlik maaşı alabilmesi için bazı şartları da taşıyor olması gerekiyor…

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İşsiz kalan vatandaşlara devlet desteği ve nakdi yardımlar 24 bin 381 TL’ye kadar yükseldiği kaydedildi. İşsiz kalanlar 15 bin 880 liraya varan işsizlik maaşı alırken İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar da ek olarak ayda 8 bin 501 lira daha kazanabiliyorlar.

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

İşsizlik maaşı en yüksek 15 bin 880 TL oldu! Başvuru yapacaklar şimdi şartlara bakın: Tek tek açıklandı!

İşsizlik maaşı, işsiz kalan bireylere ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla ödeniyor. Peki en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı kaç TL oldu? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte başvuru şartları ve tüm detaylar...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki bu yıl işsizlik maaşı ne kadar? İşte ayrıntılar...

işsizlik maaşı Haberi

işsizlik maaşı

İşten ayrılan kişilerin iş bulana kadar geçimini sağlaması adına devlet tarafından işsizlik maaşı veriliyor. Çalıştıkları iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan sigortalı çalışanlar belirli bir süre boyunca ve belirli miktarda işsizlik maaşı alabiliyor.

Peki, asgari ücret işsizlik maaşı ne kadar? işsizlik maaşı alma şartları nelerdir? Kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşte detaylar…

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

Sigortalı çalışanların kendi rızaları dışında çalıştıkları iş yerinden ayrılması ve yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURABİLİR? 2022

İşsizlik maaşı almak isteyenlerin taşımasın gereken belirli şartlar vardır. Bu şartlar;

Çalışanın istek ve kusuru dışında işsiz kalması,

işten ayrılmadan önce 120 gün hizmet akdine tabi olması,

İşten ayrılmadan önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile...