29 / 04 / 2024

işsizlik ödeneği iban

işsizlik ödeneği iban

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalana 18 bin TL ödeme yapacak peki nasıl?

İŞKUR'dan işsiz olan vatandaşlara yönelik 18.694 Türk Lirası ödeme yapılacağı duyuruldu. İŞKUR tarafından düzenlenen programda yapılan ödemeyi başvuru şartlarını taşıyan herkes alabilecek. Hali hazırda işsizlik ödeneği alanlarda maaşına ek İŞKUR'dan günlük olarak 326 Türk Lirası alabiliyorlar.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Yeni asgari ücret vatandaşın cebine böyle yansıyacak!

2024'te geçerli olacak asgari ücretle beraber işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar pek çok kalemde değişiklik olacak.

Ev İşçileri Raporu açıklandı; Ev işçileri işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının yayımladığı rapor kapsamında, Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarında ev işçisinin olduğu ve bu işçilerin yüzde 80'inin kayıt dışı çalıştığı bildirildi. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Yemek bedellerine zam geldi

Asgari ücrete zam sonrası birçok kalemde ödemeler de 1 Temmuz itibarıyla değişiyor. İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası primi, kıdem tazminatı, staj ücretinin yanı sıra yıl sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı da netleşti. İşte tüm detaylar...

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve çalışan, temmuz ayında zamlı maaş alacak. Bu kapsamda, ikramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma, işsizlik ödeneği, emzirme yardımı da yükselecek. Kesin zam oranı 3 Temmuz tarihinde belli olacak.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

2023 işsizlik maaşı şartları nelerdir? 2023 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

İşsizlik maaşı, pek çok işsiz vatandaşın araştırdığı konuların başında gelmektedir. Peki 2023 işsizlik maaşı şartları nelerdir? İşte detaylar!

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

işsizlik ödeneği iban Haberi

işsizlik ödeneği iban

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 ile mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldıkları önlemleri kararlılıkla sürdürüldüklerini belirtti. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğinin de banka hesaplarına yatırılacağını aktaran Selçuk, "Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hak sahiplerine IBAN numaralarını 26 Nisan'a kadar bildirmeleri gerektiğini hatırlatan Bakan Selçuk, "Halihazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız, ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya 'https://esube.iskur.gov.tr/' adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip...