05 / 05 / 2024

İstanbul 1. Çevre Yolu

İstanbul 1. Çevre Yolu

1975 yılında Mecidiyeköy Üst Yolu'nun hizmete girmesiyle İstanbul 1. Çevre Yolu tamamen bitmiş. Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle Ankara Asfaltı'nı Londra Asfaltı'na bağlayan karayolu kesintisiz bağlanmış.

İstanbul 1. Çevre Yolu ve Boğaziçi Köprüsü için 379 milyon liralık istimlak yapılmış!

Boğaziçi Köprüsü ve İstanbul 1. Çevre Yolu için toplamda 3 bin 402 adet parsel kamulaştırılmış ve bu parsellere 379 milyon 578 bin 587 lira ödenmiş.

1971 yılında İstanbul 1. Çevre Yolu, toplamda bir buçuk milyar liraya mal olacakmış!

1971 yılında 22 kilometre uzunluğundaki İstanbul 1. Çevre Yolu, bir buçuk milyar liraya mal olacakmış. İstimlak işlerine 300 milyon, yol inşaatına 300 milyon, köprülerin yapımına ise 900 milyon lira harcanacakmış.

1968 yılında İstanbul 1. Çevre Yolu'nun güzergahı belli olmuş!

1968 yılında İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak olan, 22 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun güzergahı belli olmuş. Güzergah tamamen arsalar üzerinden yürüyecekmiş ve istimlak bedeli 350 - 400 milyon lira arasında olacakmış.

AK Parti, İBB Başkan adayını pazar günü açıklayacak: Kulislerde konuşulan isim Murat Kurum! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin İBB Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti kulislerine göre, partinin İstanbul adayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum olacak...

1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu! Demir fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına indirim gelmeye devam ediyor. 19 Eylül güncel demir fiyat listesi gelen son indirim sonrası güncellendi ve İstanbul 1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu. İşte 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değeri 4.7 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değerini açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın son dakika değeri...

Bakan Kurum'dan İstanbullulara peş peşe müjde! Çalışmalarımızı başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Pendikli vatandaşlara 6 ayrı müjdeyi peş peşe duyurdu. İşte Bakan Kurum'un sıraladığı müjdeler...

Murat Kurum'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsat konutları cevabı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Samsat’ta afet konutlarının yapılmadığı yönündeki iddialara yanıt verdi. İşte detaylar...

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

İstanbul’daki 5 mahalle için mahkemeden şok karar! Resmen açıklandı!

İstanbul'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilen 3 bin 275 hektarlık alanlı ve doğal sit koruması altındaki Beykoz’un beş mahallesine ilişkin imar planlarının yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu. İşte ayrıntılar...

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

İstanbul 1. Çevre Yolu Haberi

İstanbul 1. Çevre Yolu



KÖPRÜ VE ÇEVREYOLU İÇİN 400 PERSONELLİ MÜDÜRLÜK KURULDU


Mecidiyeköy üst geçidi resmen hizmete girdi


İSTANBUL


  Mecidiyeköy üst yolunun hizmete girmesiyle İstanbul Çevre Yolu tamamen bitmiş ve dün Gayrettepe Kavşağı'nda yapılan törenle trafiğe açılmıştır.

  Çevre Yolu'nun tamamlanarak trafiğe açılması ile Ankara Asfaltı'nı Londra Asfaltı'na bağlayan karayolu da kesintisiz, transit geçiş üstünlüğü sağlanmış oldu.

  Mecidiyeköy üst yolu ve çevre yollarının açılış törenin konuşmayı yapan İstanbul Valisi Namık Kemal Şentürk, sistemin etkinliğini ve faydasını temenni ettiğini söylemiş ve ''Metropoliten alanda karayolu kitle ulaşımının düzenli hale gelmesini sağlamak gayesine matuf bu talebimizi, halka hizmet ve halkın huzurunu prensip bilen hükümetimizin değerlendireceğine inanıyorum.''...